O idee care ar putea dinamita dezbaterea din spațiul public a fost lansată de . Aceștia Tinerii social democrați au venit cu un pachet de 22 de măsuri care să fie puse în dezbatere, printre care și legalizarea drogurilor ușoare sau a prostituției.

Tinerii social democrați propun, printre altele, lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, dar și lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane, informează Antena 3.

Liderul TSD, Gabriel Petrea, s-a arătat în favoarea legalizării drogurilor ușoare, dar folosite în scop medicinal.

„Ideile au fost lansate atunci, unele au fost preluate și duse mai departe ca inițiative legislative, cea privind drepturile persoanelor LGBT de către domnul deputatul Petru Florin Manole, altele au rămas la nivel de discuții cu instituțiile statului. Cu drogurile ușoare e o discuție mai amplă, noi am avut o discuție cu cei de la Ministerul de Interne. E un subiect mai sensibil. Haideți să nu fim ipocriți, ele se consumă în rândurile tinerilor, nu putem spune că nu. Nu este un subiect de ocolit.

Citeste si...  Oficialii din China și din Statele Unite vor începe discuții

Eu sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în scop medicinal. După o discuție cu medicii, cu instituțiile statului, dacă se constată o migrație a consumatorilor din zona drogurilor periculoase în cea a drogurilor ușoare, aș fi de acord și cu legalizarea consumului în scop recreațional, așa cum se întâmplă și în alte state ale lumii”, a declarat Petrea.