Două persoane au fost arestate la Iaşi, fiind bănuite că au bătut mai multe tinere, printre care şi o minoră, şi le-au forţat să se prostitueze în Iaşi, Botoşani, dar şi în mai multe oraşe din Marea Britanie.

Două persoane au fost arestate la Iaşi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor G.C. şi G.B.C., pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, cei doi, începând cu anul trecut, prin inducere în eroare şi constrângere, au recrutat mai multe tinere, printre care şi o minoră, pe care le-au transferat şi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în Iaşi şi în Botoşani, precum şi în mai multe oraşe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester şi Preston).

Citeste si...
Larry King a decedat după ce s-a infectat cu Covid-19

S-a stabilit că victimele erau ţinute în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal şi fizic de către inculpaţi, pentru a le determina să practice prostituţia. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate şi interzicându-i-se să comunice cu familia.

În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpaţii au publicat mai multe anunţuri pe diferite site-uri de profil.

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor G.C. şi G.B.C., pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.