Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a transmis miercuri seară parlamentarilor din cadrul Partidului Conservator că va demisiona dacă se vor înregistra progrese în procedura privind retragerea ţării din Uniunea Europeană, afirmă surse citate de presa britanică.

Theresa May a declarat că vrea o tranziţie „cât mai elegantă” „după aprobarea Acordului privind retragerea ţării din UE”, a declarat deputatul conservator Simon Hart, citat de Sky News. Informaţia a fost confirmată de surse citate de BBC.

„Sunt pregătită să mă retrag din funcţie mai devreme decât intenţionam în scopul asigurării unui Brexit uşor şi ordonat”, a declarat un alt deputat conservator, scrie mediafax.ro.

Parlamentarul conservator James Cartlidge a declarat, pentru BBC, că Theresa May le-a vorbit parlamentarilor conservatori din cadrul Comitetului 1922 despre viitorul său, scrie news.ro.

Ea a spus că vrea un transfer ordonat al puterii unui nou premier conservator.

Ea le-a spus parlamentarilor conservatori că le-a auzit mesajul.

Însă nu a precizat o dată a plecării sale, însă a spus că va demisiona înainte de negocierea relaţiei viitoare a Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

”Din ce-mii amintesc, ea a spus că nu va rămâne în post în următoarea fază a negocierilor, ceea ce ar presupună că, după adoptarea acordului (Brexitului), ea ar urma să lase pe altcineva” în post, a declarat el.

Citeste si...
Premierul britanic Theresa May a luat o decizie de ultimă oră, după presupusul atac chimic din Siria. „Reprezintă un act şocant şi barbaric”

Un jurnalist de la Huffington Post a citat de asemenea un ales conservator potrivit căruia Theresa May i-a informat pe aleşii conservatori că va demisiona după ce Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Downing Street a confirmat că premierul Theresa May a propus să demisioneze în anumite condiţii. „Ştiu că există dorinţa pentru o nouă abordare şi pentru o nouă conducere în a doua etapă a negocierilor pe tema Brexit. Eu nu voi sta în calea acestei abordări”, a declarat Theresa May, conform unui comunicat al Downing Street citat de Sky News.

„Ştiu că unele persoane sunt preocupate că, dacă va fi aprobat Acordul Brexit, eu voi asuma mandatul de a trece în a doua etapă fără dezbaterea pe care trebuie să o avem. Nu voi face acest lucru. Sunt dispusă să mă retrag din funcţie mai devreme decât intenţionam, pentru a face ceea ce este corect pentru ţară şi pentru partid. Le cer tuturor persoanelor din această sală să susţină acordul, pentru a finaliza datoria istorică de a aplica decizia poporului britanic şi de a părăsi Uniunea Europeană în mod uşor şi ordonat”, a afirmat Theresa May la o reuniune a Partidului Conservator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.