Mii de elevi din 14 şcoli din Marea Britanie au fost evacuaţi, marţi, 26 ianuarie, după ce instituţiile de învăţământ au primit o serie de ameninţări cu bombe, informează Daily Mail.

Ameninţările vin la o săptămână după ce alte trei şcoli au fost evacuate din acelaşi motiv, însă forţele de ordine au declarat atunci că nu au fost găsite materiale explozive.

„Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri”, a declarat Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands, conform dailymail.co.uk.

Citeste si...
Alertă în Marea Britanie: Două persoane, otrăvite cu neurotoxina folosită în cazul Skripal

Poliţia din Paris a intervenit și ea marţi, 26 ianuarie, la cinci licee din Paris, după ce în cursul dimineţii a fost primită o ameninţare cu bombă, au informat surse oficiale franceze, relatează Reuters.

‘Elevii se află în curtea şcolii şi aşteptăm echipa de genişti’, a afirmat un purtător de cuvânt al liceului Louis Le Grand din cartierul Saint-Germain-des-Prés.