Cauza?! Mamele lor i-au abandonat pentru a muncii în străinătate

  copii_sinucisi

Asociația Femeilor Românce din Italia (ADRI) a afirmat vineri, la Roma, că, începând din 2008, aproximativ 40 de copii români s-au sinucis după ce mamele lor au plecat la muncă în străinătate. Într-o conferință organizată la Camera Deputaților a parlamentului italian, reprezentanții ADRI au relatat că în prezent două milioane de familii de imigranți trăiesc în Italia, 75 % dintre femei și-au lăsat copiii acasă în țară din motive economice.

Suferința provocată de separare duce la ceea ce psihologii numesc ”sindromul Italia”, o formă gravă de depresie care afectează mamele care lucrează în străinătate, multe dintre ele îngrijind copii sau persoane în vârstă, dar și pe așa-numiții ”orfani albi” ai femeilor emigrante. ”Îngrijirea copiilor altor persoane în timp ce propriul copil este la mii de mile depărtare îți sfâșie sufletul”, a declarat președinta ADRI, Silvia Dumitrache.

”Despre acest subiect trebuie discutat mai mult”, a susținut organizatorul conferinței, Khalid Chaouki, un parlamentar al Partidului Democrat din Italia de guvernământ, care este un militant fervent pentru drepturile imigranților.

Organizația neguvernamentală pe probleme ale imigranților Soleterre a făcut apel la guvernul italian să înființeze un organism care să se ocupe de reîntregirea familiilor, relatează sursa citată.

Asociația Femeilor Românce din Italia  a fost înființată în mai 2011 și are drept scopuri principale favorizarea integrării femeilor și a comunității românești în realitatea italiană, prevenirea și diminuarea numărului de sinucideri și cazuri sociale în rândul copiilor rămași în România, îmbunătățirea vieții psiho-emoționale a copiilor și tinerilor prin comunicarea cu părinții lor.

 

Citeste si...
Peste 360 de câinii din sectorul 2 au fost adoptaţi la distanţă