Iridologia este o metoda de observare care consta in examinarea irisului pacientului si in notarea semnelor pentru a se ajunge la un diagnostic medical imediat, fiind totodata o metoda indispensabila pentru cei care incearca sa intocmeasca o anamneza corecta si sa trateze organismul bolnav.Irisul poate fi considerat proiectia externa a creierului, astfel ca, irisul devine un ecran al sistemului nervos, dandu-ne informatii concrete despre starea functionala a intregului organism.

Diagnosticarea dupa iris permite confirmarea rapida a starii de sanatate a pacientului si alegerea corecta a terapiei potrivite. Irisul este considerat o harta a intregului organism, pe el fiind reprezentate toate organeleinterne si sistemele functionale, insa iridologia nu diagnosticheaza boli sau sindromuri. Eapune accentul nu atat pe tratarea simptomelor aparute la un moment, cat pe prevenireaimbolnavirii. Iar medicii care „citesc bolile din ochi” vor tine cont in diagnosticareapacientului de culoarea irisului, dilatarea pupilei si forma si zona petelor aparute.Scurt istoricIridologia este o metoda de diagnosticare veche, inca de pe vremea lui Tutankamon.

Primele marturii provin de la medicul sau, El Ask, acesta dandu-ne informatii valoroase, camedic si iridodiagnostician, pe doua papirusuri de 50 de metri fiecare, care se afla in deplinasiguranta in arhivele VaticanuluiDescoperiri istorice ne dovedesc ca iridologia a fost folosita din cele mai vechi timpuri inEgiptul antic. In muzeul din Cairo exista pietre rupestre in care apar insemnari ale irisului sizone marcate ale acestuia. Tot aici, apar insemnari referitoare la modificarea colorituluiochiului.

Mari personalitati ca Hipocrat, a studiat si s-a format alaturi de preotii din Egipt.Multe cunostinte stiintifice din acea perioada ajunsesera in Orientul Mijlociu din India astfelca Mesopotamia (actualul Irak) si Egiptul au fost considerate izvorul stiintelor ezoterice allumii antice.In Mesopotamia, considerata de-a lungul timpului lacasul cultural al astronomiei, se afirmasi se dezvolta iridologia care era considerata „stiinta oculta“, fiind tinuta in secret fata depopor. Astfel, astronomii mesopotamieni au fost cei care au interpretat irisul ca o conexiuneintre semnele astrale si diferitele organe si aparate ale corpului uman.

Citeste si...  Victor Ciutacu atac frontal la Florian Coldea: ”Poată vă saltă de pe stradă”

Aceste surse siconcepte au constituit punctul de plecare in aprofundarea studiilor iridologice, anumite elemente fiind preluate si interpretate de catre Salzer in opera sa „Diagnoza prin ochi siocultism“.In Vechiul Testament ni se confirma ca „arta cititului in ochi“ era cunoscuta. „… un om firav sicu spinare incovoiata, sau cu o pata in ochi, nu se va apropia de altar pentru a oferi jertfeeternului, pentru ca are un defect fizic”.Chiar si Paracelsus a fost fascinat de iridologie astfel ca, in secolul XIV – lea, a evocatprincipiul de baza al iridologiei: „Ganditi-va la ochi, cu cata arta este construit si cu catafinete corpul si-a imprimat anatomia in imaginea sa” Iridologia moderna se dezvolta spre sfarsitul secolului XIX–lea prin intermediul a douapersonalitati: medicul si homeopatul maghiar Ignaz von Peczely (1826 – 1919) si preotulsuedez Niels Liljequist (1851 – 1926).Astazi Iridologia face parte integranta din pregatirea medicala, in facultati de medicina din Moscova, Paris, etc. Scoli de iridologie se afla peste tot in lume, dar cele mai avansate sunt in Rusia, Italia, Germania, Franta, Austria si Statele Unite. In iris se poate vedea trecutul pathologic, dar si unele predispozitii pentru anumite afectiuni. In principiu se urmareste :-terenul, constitutia-sistemul nervos-circulatia sangvina-zona gastro-intestinala si hepatica-metabolismul si eventualele tulburari metabolice, genetice sau dobandite-sistemul glandular endocrin-toxine-starea generala a organelor

Sfatcau Daniel, terapeut specializat in biorezonanta si biofotonica, hirudoterapie (tratamentul cu lipitori), iridologie (evaluarea starii de sanatate cu ajutorul irisului), infoenergetica.
Consultatii si tratament in Bucuresti si Baia Mare si la domiciliul pacientului (in special pentru sedintele de hirudoterapie), la telefon 0740337759, de luni-vineri, orele 09,00-17,00.