Eugen Teodorovici a confirmat, într-o postare pe Facebook, că se va înscrie în cursa internă a PSD pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în această toamnă.

„Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale”, a scris Tedorovici, duminică, pe Facebook.

Ministrul de Finanţe anunţase, sâmbătă, la şedinţa informală a PSD de la Neptun că intenţionează să se înscrie în cursă alături de ceilalţi competitori pentru nominalizare, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

„Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”, a mai scris Teodorovici care crede că nu e vorba de o competiţie ci de „a face ceva pentru destinul poporului”.

„Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria, și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am și eu o convingere… Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect. Da, pentru că #insistpentruRomania!”, a conchis ministrul Finanţelor.

Citeste si...
Ce au decis șefii Parchetului General cu privire la cererile procurorilor Onea și Negulescu

Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că sondajele prin care se va stabili care va fi prezidenţiabilul PSD vor începe săptămâna viitoare. „Toţi cei care şi-au anunţat candidatura la prezidenţiale până în acest moment (vor apărea în sondaj – n.r.) şi îşi vor mai anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor”, spunea atunci prim-ministrul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.