România poate în doi ani de zile să elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, dacă vor fi restructurate zonele în care banul public este cheltuit într-un mod nejustificat, a declarat joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Le spunem și celor de la Fondul Monetar Internațional că România poate cam în doi ani de zile să își stingă deficitul de 28 de miliarde de lei. Suma nu este mare, dacă stăm cu toții să vedem acele zone în care banul public se cheltuie într-un mod nejustificat” a spus ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

În context, ministrul a vorbit despre creșterea economică și de nevoia de accelerare a investițiilor, mai ales în zona publică.

„Este nevoie de accelerarea investițiilor, mai ales în zona publică, în transporturi sau în sănătate, pentru a face creșterea economică sustenabilă. Inca mai sunt de făcut eforturi, in noul context politic lucrurile se așează, oamenii se apucă de treabă, încep să își reia încrederea în economia din România”, a zis el.

Citeste si...
Teodorovici anunţă schimbări radicale pentru asistaţii social: „Politica va fi schimbată, chiar dacă va părea, poate, mai dură”

Teodorovici a spus că nu finanțarea este motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, ci din cauza capacității slabe a unor structuri cum sunt compania de drumuri sau cea de căi ferate, care nu se mobilizează suficient.

Un euro în proiecte de infrastructură aduce doi euro în economie, a spus ministrul.

Bugetul general consolidat a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), reprezentând 2,88% din PIB.

O delegație a FMI s-a aflat în ultimele zile în România, pentru a face evaluări asupra mersului economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.