Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a afirmat, vineri seara, că Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, trebuie să se decidă, atunci când vorbește de alocările din bugetul pentru 2019, dacă este primar de sector sau este președintele Asociației Municipiilor din România potrivit mediafax.

„Domnul Negoiță (Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 – n.red.) trebuie să se decidă în care parte este: este primar de sector sau este președintele Asociației Municipiilor din România (AMR – n.red.)? Dacă o să-l întrebați ca primar de sector dacă este mulțumit de împărțirea banilor, sper să nu zică «Nu». Dacă îl întrebați ca președinte al AMR-ului, va spune că vrea o treime din bugetul general consolidat să fie la nivel local. Știți ce înseamnă asta? Înseamnă că și din banii pentru apărare și din banii pentru pensii vrea să îi ducă la nivel local. Atunci, ia și pensiile, ia și apărarea națională, ia și autostrăzile, ia-le tu la nivel local și fă-le tu. Poate să ceară o treime din bugetul de stat. Dacă facem comparația cu cât este bugetul de stat și cât se duce la local, adică 74-76 de miliarde de lei, asta înseamnă mai mult de o treime”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Citeste si...
Divort neasteptat in lumea poilitica!

În ceeea ce privește nemulțumirile Gabrielei Firea, primarul Municipiului București, legate de bugetul alocat administrațiilor locale, ministrul Finanțelor, a reamintit că 49% din impozitul pe venit pentru București este destinat Primăriei Generale și 51% este împărțit între sectoare.

„Știți că din impozitul pe venit, la nivel național, se află în București 30%? Adică sunt și eu bucureștean, dar nu pot să nu mă uit în întreaga țară. Ca Guvern, trebuie să ai grijă de întreaga țară, atunci când aloci partea financiară. Bani există”, a mai spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.