1. Minciuna

Chiar daca stii ca partenerul de viata nu va fi de acord cu o decizie sau o actiune de-a ta, sa-l minti despre asta este dezastruos. Nu ar trebui sa-ti fie frica sau rusine sa recunosti adevarul in fata persoanei iubite, indiferent cat este de greu. Nu poti construi o relatie pe minciuni.

2. O idila
Poate ca esti de mult timp casatorit(a) si te gandesti ca o mica escapada amoroasa nu va face rau nimanui. Daca iti iubesti cu adevarat partenerul de viata, nu trebuie sa cedezi vreodata tentatiei de a-l insela.

3. Sa furi
Poate fi tentant sa iei bani din portofelul sotului/sotiei. N-ar fi nimic in neregula daca mai intai ai cere voie. Dar daca nu o faci, chiar daca sunteti impreuna de mult timp, se cheama furt si se poate ajunge la certuri. Nu lua nimic de la partenerul tau fara sa discuti cu el despre asta.

4. Prietenii
Daca petreci mai mult timp cu prietenii decat cu persoana iubita se vor naste frustrari, gelozii. Poti merge si singur cu prietenii, insa trebuie sa existe un echilibru intre cat timp petreci acasa si cat cu ei.

5. Sa nu mai construiesti
Atunci cand te stii cu partenerul “de-o viata” poate fi tentant sa nu mai faci nimic ca sa consolidezi relatia. Confortul este un lucru bun, dar si periculos. Indiferent cat de mult timp ai petrecut impreuna cu sotul/sotia, tot trebuie sa depui eforturi ca relatia sa continue. Daca o lasi in voia sortii, s-ar putea ca relatia sa se destrame.

Citeste si...  Iubitul tau se masturbeaza des? Ai grija s-ar putea sa nu il mai satisfaci in dormitor

6. Cearta
Cand esti intr-o pasa proasta, este foarte usor sa tipi la partener. Risti, insa, sa iti superi partenerul si sa ajungeti la certuri inutile. Nu iti invinui niciodata partenerul de ceva de n-a facut.

7. Sa nu apreciezi eforturile partenerului
Doar pentru ca sunteti casatoriti, asta nu inseamna ca partenerul este obligat sa faca anumite lucruri: sa spele vasele, de exemplu, sau sa dea cu matura, sau sa faca orice altceva. De aceea este recomandat sa apreciezi toate eforturile partenerului, sa-l tratezi cu respect si sa-i recunosti meritele.

Este destul de greu sa pastrezi o relatie solida, mai ales daca unul dintre parteneri nu depune niciun efort. De aceea este indicat sa nu actionezi daca ai una din dorintele de mai sus si sa te asiguri ca nici partenerul. Oricare dintre ele poate duce la erodarea cuplului.