Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, venită din calificări, va disputa prima finală din carieră în circuitul profesionist, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Auckland.

„Încerc să mă obişnuiesc cu victoriile, Auckland scoate tot ce e mai bun din mine. Cred că a fost vorba şi despre mine, şi despre adversară. M-am concentrat pe jocul meu, ştiam că ea e foarte creativă şi dificilă. Chiar simt că oamenii mă plac aici, e un sentiment foarte special să joc în faţa lor. Vreau să le mulţumesc tuturor care mă sprijină de acasă, sunt foarte recunoscătoare. Julie Goerges e o jucătoare formidabilă, cred că diferenţa se va face pe plan mental, dar voi vrea să savurez acest moment ( prima finală a carierei -n.r.)”, a declarat Bianca Andreescu la finalul meciului care i-a adus 21.400 de dolari, 180 de puncte WTA, dar şi urcarea până cel puţin pe locul 107 WTA.

Citeste si...  Lovitură pentru Anamaria Prodan. Presa sportivă s-a săturat de ea!

Andreescu, 18 ani, îşi continuă parcursul foarte bun de la acest turneu, la care le-a mai eliminat pe daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA şi pe americanca Venus Williams, locul 38 WTA. Sâmbătă, sportiva canadiană a câştigat un meci care a durat o oră şi 21 de minute, informează News.ro.

Ea o va întâlni în ultimul act pe deţinătoarea trofeului, germana Julia Goerges, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Aceasta din urmă a învins-o, tot sâmbătă, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), pe rusoaica Viktoria Kuzmova, locul 50 WTA, după o oră şi 27 de minute de joc.