Tehnologia SF patentată de Apple

iphone

Imaginează-ţi că esti implicat intr-un accident rutier sau intr-un atac pe strada. Viitoarele iPhone-uri isi vor da seama si vor apela imediat numerele de urgenta setate de tine pentru a-ti salva viata si pentru ca un echipaj de politie sau o ambulanta sa-ti vina rapid in ajutor.

Oricat de SF ar parea, acest lucru va fi posibil gratie unei noi tehnologii pentru care compania americana a depus un patent.

Senzorii telefonului vor colecta diverse date, inclusiv cele pentru a determina daca un om este brusc deposedat de telefon in timpul unei interactiuni, sau daca un om nu se misca in conditii suspecte. Alte indicii vor fi trase pe baza sunetului ambiental detectat de telefon, ori daca gadgetul e scapat pe jos sau daca sunt desprinse de el castile.

Patentul descrie si un dispozitiv cu un buton fizic care atunci cand e apasat concomitent cu un altul ar lansa apelul de urgenta. Modul de alerta include un prim semnal de alarma, pentru situatiile in care utilizatorul il declanseaza accidental sau el se declanseaza accidental.

In acest timp, utilizatorul poate sa foloseasca senzorul de amprenta de la iPhone si sa dezactiveze alerta la numarul de urgenta. Daca posesorul iPhone-ului nu dezactiveaza alerta, atunci telefonul va suna la numere stabilite de utilizator, carora le va trimite si coordonate GPS.

 

Citeste si...
Cel mai tânăr finanţator din fotbal şi-a ales cel mai tânăr antrenor din Liga I

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.