Teheresa May, care speră să parafeze acordul de divorţ şi să contureze legăturile viitoare cu UE în cadrul unui summit la Bruxelles duminică, se confruntă cu provocarea dificilă de a obţine sprijin din partea Parlamentului britanic în acest proces.

Teheresa May, in scrisoarea sa deschisă, publicată în mai multe ziare de duminică din ţară, premierul britanic arată că acordul „va respecta rezultatul” referendumului din 2016, în care 52% dintre alegători au votat ieşirea din UE, şi va permite „un moment de reînnoire şi reconciliere”.

„Va fi un acord în interes naţional, care va servi întregii noastre ţări şi tuturor locuitorilor, fie că aţi votat pentru „a pleca” sau „a rămâne”. Este un acord pentru un viitor mai luminos, care ne va permite să fructificăm oportunităţile ce vor urma”, a adăugat Theresa May.

Citeste si...
Jucătoarele ce participă la Australian Open, carantinate în camere cu șoareci

Amintind că Regatul Unit va părăsi UE pe 29 martie anul viitor, ea a cerut populaţiei să susţină acest acord.

„Parlamentul va ocazia să facă acest lucru în câteva săptămâni printr-un vot important”, a subliniat şefa guvernului britanic.

„Eu voi face campanie trup şi suflet pentru a câştiga acest vot, (…) pentru binele Regatului Unit şi al întregului nostru popor”, a continuat aceasta.

Theresa May încearcă să-şi asigure susţinerea deputaţilor din partidul său conservator şi al aliaţilor din Partidul Democratic Unionist nord-irlandez (DUP).

Opoziţia a anunţat că va vota contra acestui acord.