Sistem de jgheaburi şi burlane pentru ploi aranjate, dar şi licitaţii… din parcul central

  

DANIEL TUCHEL (1)
Daniel Tuchel, primarul orasului Tecuci

Ceva nu e în regulă în Tecuci, acest oraş moldav atât de des pomenit la ştirile tv, mai ales atunci când plouă mult şi sunt inundaţi locuitorii. De vină este ploaia, evident, dar şi lipsa ori înfundarea prea rapidă a canalizării, din cauza volumului masiv de apă căzut de la Doamne-Doamne, precizează de fiecare reporterii de teren! Dar de fapt realitatea este cu totul alta, adică vinovaţii nu se găsesc în ceruri, ci… pe pământ!

Amatorii de literatura politista stiu ca serlocii si maigretii descopera asasinul bazindu-se (in mod obisnuit) pe 2 metode: cauta femeia sau urmaresc circuitul banilor ! Daca gustati emotiile tari si daca amanta preferata de dvs. e adrenalina ati putea descoperi asasinii banilor publici ai Tecuciului citind thriller-ul direct pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)…! Sistemul asta se vrea o infrastructura electronica de cumparare de catre institutiile publice a diverselor chestii si servicii, prin incredintare directa (sub o suta de mii de euro) si nu numai (peste 100.000 faci licitatie) si are ca operator Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei. Dar ordonatorii principali de credite recte primarii se joaca pe el pentru a spolia banul public si a directiona sume imense catre apropiati sau parteneri de crime economice. Pentru ca nu-mi vine in minte alt exemplu (de vreo 2 ani incoa’) Tecuciul si primarul vostru sunt eroi negativi ai fiecarei luni de exercitiu bugetar. Un adevarat sistem de jgheaburi si burlane prin care curge daca nu pica toate ploile aranjate la etajul 1 al puscariei cu usa rotativa din Tecuci. Pai sa spunem: 135.000 RON-lucrari de pavare la Lukoil , burlan SC Metroservice srl; 112.265 Ron deszapezire jgheab Geancons Srl; iepurasi luminosi -130.281 Ron , chirie pilnie SC. MK Lighting ; 440.000 Ron (putin sub 100.000 de Euro, pricepeti spilu’) reparare drumuri jgheab SC Geacons Srl; sediu PNL cu acoperis peste 1 miliard de lei vechi racord de colectare Sc. Ralycom SRL etc. Cu totii stim cine sint in spatele acestor firme. Unii mai stim ca s-ar putea ca banii sa se imparta intre personajele negative ale romanului infractional. Dimensiunile reale ale acestui adevarat jaf al banului public le vom avea –poate !- doar din paginele scrise ale unui rechizitoriu. Cu 2-3 roabe de asfalt, 5 pavele, 7 lopeti de zapada nu poti prosti la nesfirsit peste 30 de mii de oameni care mai sintem prin Tecuci!

Licitaţia din Parc

DANIEL TUCHEL (2)
Acelasi primar… neconventional

 În 31 octombrie 2013, intruniti „de indata”, 16 din 18 consilieri locali (Radovei si Ciubucciu – niste absenti motivati) participa la simulacrul unei sedinte de Consiliu Local. Cu 20 de puncte pe ordinea de zi (la care se vor adauga „de indata” inca 15!) mascarada isi reclama dreptul la smecherie istorica dintr-un motiv deosebit de important si sensibil pentru tecuceni – Parcul Central. Si asta pentru ca primele 6 puncte ale ordinei de zi vizau „…Inchirierea spatiilor comerciale din Parcul Central…”!. Proiectele de hotarire devenite hotariri in acea dupa-amiaza de sfirsit de octombrie tin de patologia la magarii trecuti de 41 de ani si 80 de kg. In acest fel, magaresc, „triumfau” sicanele si persecutiile indreptate asupra Parcului lui Pazvante, incepute cu mult inainte de 2012…! Contractul de vinzare-cumparare nr. 21940 din 18 iulie 2013 dintre Primaria Tecuci si SC Vivas SRL (prin lichidator judiciar) se constituia in „baza legala” a acelor hotariri de Consiliu Local.

Despre ce este vorba?! Bar jocuri de noroc – Imobil situat în municipiul Tecuci, strada Republicii nr.2 construcție în suprafață construită de 101,96 mp, suprafaţa utilă 85mp, nr. cadastral 100210-C1, spațiu comercial. 1368 lei/ lună Restaurant – Imobil situat în municipiul Tecuci, strada 1 Decembrie 1918nr.73 zona Parc Central construcție în în suprafață construită de 190 mp, suprafaţa utilă 158 mp, nr. cadastral 105388-C5, spațiu comercial. 2542,22 lei/lună Bar lângă cascadă – Imobil situat înmunicipiul Tecuci, strada 1 Decembrie 1918nr.73 zona Parc Central construcție în suprafaţa în suprafață construită de 55 mp, suprafaţa utilă 46 mp, nr. cadastral 105388-C6 spațiu comercial. 740 lei/lună Chioşc intrarea dinspre Cuza-Vodă – Imobil situat în municipiul Tecuci, strada 1 Decembrie 1918nr.73 zona Parc Central construcție în suprafață construită de 23 mp, suprafaţa utilă 20,5 mp, nr. cadastral 105388-C8 spațiu comercial. 330 lei/lună Pizzerie – Imobil situat în municipiul Tecuci, strada 1 Decembrie 1918nr.73 zona Parc Central construcție în suprafață construită de 18 mp, suprafaţa utilă 15 mp, nr. cadastral 105388-C9 spațiu comercial. 242 lei/lună Chioşc vizavi pizzerie – Imobil situat în municipiul Tecuci, strada 1 Decembrie 1918nr.73 zona Parc Central construcție în suprafață construită de 18 mp, suprafaţa utilă 15 mp, nr. cadastral 105388-C10 spațiu comercial. 242 lei/lună.

 O licitaţie, două licitaţii

 In 5 decembrie 2013 ar fi trebuit sa se desfasoare licitarea acestor spatii mai-sus identificate. Dar nu. Nu a fost asa. S-a amanat pentru data de 26 martie a.c. Fara explicatii. Magareste. In 26 martie 2014 , desi licitatia avea caracter public (ca orice „treaba” care are legatura cu banul public) magarii de organizatori restrictioneaza accesul presei libere cu militieni locali, aceasta desfasurindu-se dincolo de „usile batante” si la „subsolul Primariei”. Ce a fost de ascuns? Voi incerca sa aflu. Unele spatii s-au „dat” altele nu…! Cu preturi de pornire balansate intre 242 lei mp/luna pina la 2542,22 lei/luna cele 6 spatii din Parc (parca-i parc!) si licitarea lor , credem ca ascund mai multe „secrete”…! Doar un exemplu: spatiul comercial de 190 de mp din care utili 158 identificat de noi toti ca „restaurantul lui Pazvante’ a interesat doar 2 licitatori – SC Melnibo SRL si SC La Mike 1968 SRL. Prima e din Cudalbi, a 2-a pare nou-nouta pen’ca nu am gasit-o mai pe nicaieri… Vom afla. Melnibo „pune” in plic 2500 lei iar „Myke” 7110 lei ?!! Ce nu e in regula!? O sa stim pina la urmatoarea editie speciala…

Săracul Tecuci şi ziarul său gratuit

DANIEL TUCHEL CU SOTIA CARE ESTE PRIMAE LA TEPU   O FAMILIE DE PRIMARII IA LUAT LOCUL SOTULUI UNDE A AVUT 2 MANDATE
Daniel Tuchel si primarita de Tepu, adica sotia lui. . Familia de primari este foarte ocupara, mai ales ca sotul este la al doilea mandat

 Zilele trecute Daniel Tuchel a fost pentru a 10-a oara cu nasul in presul de la intrarea in apartament (poza color, pagina 1, ziar „Tecuceanul”- Buletin de presa editat de Primaria Municipiului Tecuci, martie 2014). Inconjurat de 2-3 oameni intr-un fel de uniforme cu dungi (pacat, erau pe orizontala !), linga o gaura, exact sub titlul cu „…ordinul de…”(pacat, nu era „ordinul” ala!)… ! Dar socul cel mai important a fost cind am citit :”Cel mai important proiect cu care a venit in fata tecucenilor primarul Daniel Tuchel in 2008 a fost demarat”…! Ati fost atenti ? IN 2008 !!! Mai, sa fie ! In 2008 ? Pai, in 2008 era Finkelstain si stiu de pe-atunci ca era proiectul lui „Extindere si reabilitare retea de apa-canalizare”! Stiu la fel de bine ca, Tuchel nu a accesat si obtinut nici un euro din fondurile europene, cele aproape 450 de miarde de lei vechi, din proiectele in de rulare prin Tecuci (apa-canalizare, parc dendrologic etc) au fost lasati mostenire de vechea administratie. Regula de aur a propagandei comuniste era sa-ti faci ziarul tau si sa te lauzi si sa minti poporul ! Sustinut integral pe bani publici, aruncat lunar in curtile cetatenilor, lasat pe pres, scris de un fel de ziaristi, incult si mincinos, acest cvasi-ziar nu inseamna si nu a insemnat niciodata altfel decit instrumentul de campanie electorala permanenta a unui singur individ:Tuchel Gerhardt Daniel. Campanie electorala platita din taxele si impozitele percepute de la tecuceni. Aceasta stare de lucruri trebuie sa inceteze. Tecucenii au dreptul la adevar, la realitatea exacta, la dreptate. Pentru ca sunt vremuri speciale au nevoie de EDITIE SPECIALA.

Citeste si...  Ce trebuie să facă o femeie ca să atingă punctul G?