Problemele financiare nu reprezintă un lucru neobișnuit în criză, însă asta nu înseamnă că o astfel de situație este una plăcută, mai ales atunci când te prinde cu conturile aproape goale. Nevoile zilnice necesită în continuare aceleași cheltuieli, dar banii sunt tot mai puțini, iar pentru a putea face față situației trebuie să găsești rapid o soluție de-a-ți suplimenta veniturile sau de-a face rost în scurt timp de-o sumă mai mare de bani .

Din fericire, ai la dispoziție mai multe modalități în care poți face rost rapid de bani , care funcționează la fel de bine și în vreme de criză. Iată ce poți face pentru a trece cu bine peste un impas financiar!

 

Amanetează un obiect de valoare

Cea mai rapidă cale de a face rost de bani este amanetul, iar pentru asta ai nevoie de un bun care să aibă o valoare cel puțin similară sumei de care ai nevoie. Să presupunem că ai în casă câteva bijuterii din aur, despre care știi că au o anumită valoare și că banii respectivi ar fi suficienți să treci peste o problemă financiară presantă. Nu ai neapărată nevoie de bijuterii la momentul respectiv, așa că poți merge la o  casă de amanet, unde obții banii pe loc. Majoritatea caselor primesc în amanet aur, așa că nu va fi greu să lași bijuteriile gaj, pentru suma de care ai nevoie.

Poți amaneta o singură bijuterie sau mai multe, cum, la fel de bine, poți lăsa amanet și orice alt obiect de valoare. Îl vei recupera după ce vei achita împrumutul cu dobânda aferentă, iar în cazul în care nu reușești să faci rost de bani, poți sa nu mai returnezi suma, iar atunci obiectul lăsat gaj trece în proprietatea casei de amanet.

 

Vinde lucrurile pe care nu le mai folosești

O altă modalitate de a face rost de bani în timp scurt este vânzarea diferitelor obiecte pe care le păstrezi în casă, deși nu le mai folosești de ceva vreme. Pentru asta, trebuie să faci un inventar și să alegi obiectele de care vrei să scapi. Apoi, dacă este nevoie, ocupă-te puțin de ele pentru a le da un aspect cât mai „comercial” și gândește-te la un preț pe care ai vrea să-l obții pentru fiecare lucru în parte. După aceea, le poți scoate la vânzare prin anunțuri la mica publicitate, pe rețelele de socializare, sau poți merge cu ele în talcioc, unde sunt șanse mari să găsești cumpărători.

Citeste si...
O româncă, pe lista celor 100 de candidaţi selecţionaţi pentru o misiune pe Marte

 

Prestează servicii de curierat sau ride sharing

Mașina personală sau chiar bicicleta te pot ajuta, de asemenea, să câștigi relativ rapid niște bani în plus, iar cu cât vei munci mai mult, cu atât suma va fi mai mare.

Serviciile de ciclocurierat sunt în plină expansiune, iar pentru a lucra într-o astfel de rețea ai nevoie de o bicicletă și de  timp liber. Trebuie să iei legătura cu o companie care efectuează astfel de servicii, iar odată înscris în rețeaua lor, vei primi comenzi de livrări prin intermediul unei aplicații dedicate. Tot ce trebuie să faci este să preiei coletele de la expeditor, să le transporți la destinatar și primești bani pentru fiecare livrare făcută în cursul unei zile.

Poți folosi și mașina, însă mai rentabil în acest caz este să faci ride sharing, adică, în loc de livrări să transporți pasageri. La fel, comenzile îți vin prin aplicație, preiei clientul de la adresa indicată, îl transporți la destinația dorită și ești plătit pentru serviciul prestat.

 

Așadar, dacă ai nevoie urgentă de bani, acestea sunt cele mai simple și eficiente modalități prin care poți face rost rapid de suma necesară, chiar și în plină perioadă de criză.