Taylor Swift a vorbit despre așteptările societății cu privire la rolul femeii. „Suntem mai mult decât incubatoare”, a declarat artista, îngrijorată de faptul că se pune presiune pe femei să facă copii cât mai curând posibil.

La începutul acestui an, Taylor, care luna aceasta va împlini 30 de ani, a închis gura unui jurnalist german, după ce a întrebat-o dacă intenționează să aibă copii. Taylor Swift l-a acuzat indirect de sexism, explicându-i ce înseamnă pentru ea această vârstă. „Chiar nu cred că unor bărbați li s-ar adresa întrebarea asta atunci când împlinesc 30 de ani. Așa că nu o să răspund la întrebarea asta acum”, a replicat iritată ea.

Swift a detaliat apoi ce înseamnă pentru ea acest prag. „Împlinirea a 30 de ani se simte…Îi aud pe unii spunând că atunci când schimbi acest prefix nu mai simți la fel de acut stresul și anxietatea, în comparație cu perioada anilor 20, iar din ceea ce am observat, pot să spun că în perioada anilor 20 încerci să capeți experiență, încerci lucruri noi, dai greș, faci greșeli. Iar eu plănuiesc fără îndoială să încerc lucruri noi și să greșesc și după ce voi împlini 30 de ani. Dar mă aștept să mă simt puțin mai bine în ceea ce privește atitudinea mea față de mine. Pe măsură ce mă apropii mai mult de vârsta asta, simt tot mai mult că mi se întâmplă lucrul ăsta. Sper ca în final să se împlinească predicția asta”, a completat Taylor Swift.

Citeste si...
Şoc! Transformare radicală a Andei Adam!

În ultimul număr al revistei People, în care Swift a fost prezentat ca fiind unul dintre cei patru „Oamenii ai anului” (alături de Jennifer Aniston, Jennifer Lopez și Michelle Obama), vedeta a declarat că femeile ar trebui să se simtă încrezătoare în a-și exprima opoziția față de astfel de întrebări.

„Cu cât mai multe femei sunt capabile să își exprime disconfortul în situații sociale, cu atât devine o regulă socială pentru persoanele care pun întrebări de genul <> cuiva ce abia a împlinit 25 de ani. E un pic nepoliticos”, a spus Taylor Swift. „Suntem mai mult decât incubatoare”, a adăugat ea.

Pe 23 august, Taylor Swift a lansat albumul „Lover” care s-a vândut în peste 1 milion de exemplare în Statele Unite. Cel de-al şaptelea album al lui Swift este şi primul album pentru care cântăreaţa deţine controlul deplin al înregistrărilor master. Primele şase discuri ale ei sunt deţinute de Scooter Braun şi Big Machine Label.