Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut, luni, este momentul în care „trebuie strâns puțin șurubul” la capitolul deplasări pentru senatori.

Avem nişte deplasări pe care văd că trebuiesc un pic privite mai cu atenţie, pentru că nu o să ne încadrăm până la sfârşitul anului în cheltuielile aprobate prin buget. Sunt bani, dar banii trebuie cheltuiţi aproximativ proporţional, în fiecare lună, cu cota care revine fiecărei luni, adică împărţim bugetul nu la 12 luni, pentru că lunile de vacanţă de vară nu sunt folosite pentru deplasări, deci împărţim bugetul la 9-10 luni şi avem o sumă aproximativă în cadrul căreia trebuie să ne încadrăm în fiecare lună. Dacă cheltuielile sunt duble faţă de cele preconizate, atunci sigur că trebuie puţin strâns şurubul”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent.

Citeste si...  Tăriceanu : La noi justiţia nu e discretă, e un fel de divă, unii politicieni au folosit-o ca armă politică.

„ În zilele noastre, tipul de relaţii externe care funcţiona acum 50 de ani, nu mai funcţionează, adică nu mai sunt vizite politice de zile întregi şi săptămâni, vizitele sunt pe obiective, întâlnirile sunt fixate dinainte, agenda e foarte strânsă, stai o zi jumate – două maximum şi cu asta s-a încheiat. Lucrul acesta nu se aplică la vizitele la distanţe foarte mari, în SUA, în China, unde drumul îţi ia numai două zile, dar când e vorba de Europa nu putem să acceptăm deplasări atât de lungi, care ridică semne de întrebare”, a spus Tăriceanu.