Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat rezultatele exit -poll evident sunt doar indicative. Referitor la afirmaţiile lui Liviu Dragnea privind candidatura la prezidenţiale, Tăriceanu a subliniat că „e nevoie să ne luăm un timp de reflecţie şi de analiză”.

„Votul demonstrează că în România democraţia e vie şi sănătoasă.

Tuturor românilor care ne simpatizează le transmit că votul lor ne obligă şi ne bucură.

Rezultatele exit -poll evident sunt doar indicative, ce e foarte important de acum încolo e ca toţi colegii din secţiile de votare să urmărească până la capăt numărarea voturilor.

Despre referendum, aşa cum arată cifrele, va fi validat, dar în ce priveşte părerea mea despre referendum nu mi-o schimb, nu face decât să adâncească falia existentă în societatea româneacă, iar amplificarea ei e nedorită. Îmi doresc să adun din nou românii în jurul unui proiect comun, cred că cei care ne vor reprezenta la Bruxelles au datoria să reprezinte o Românie unită”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că PSD trebuie să aleagă în perioada următoare candidatul pentru prezidențiale, menționând în acest sens numele Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, cu care șeful social-democraților a fost în conflict. PSD ar trebui să-și aleagă candidatul între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu, a spus Liviu Dragnea, după ce au fost făcute publice primele rezultate ale exit-poll-ului CURS/Avangard, singurul acreditat de BEC, pentru alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție.

Citeste si...  Klaus Iohannis, a zacut cateva minute lesinat!

Referitor la declaraţiile făcute anterior de Liviu Dragnea, liderul ALDE a spus că nu vrea să îşi schimbe punctul de vedere: „Am decis că vom face după aceste alegeri o analiză pentru a vedea care e cea mai bună soluţie, cred că alegerile pentru PE s-au încheiat, e nevoie să ne luăm un timp de reflecţie şi de analiză, să nu luăm o decizie pripită. Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun.

Acest rezultat reprezintă acum o estimare, rezultatul e după numărătoarea voturilor. Ne-am fixat un obiectiv de număr de voturi, era calculat pe o participare la vot care ar fi urmat să fie între 30 – 35%, participarea record ne diminuează ponderea, dar voturile pe care am scontat se vor realiza”, a spus Tăriceanu.