Călin Popescu Tăriceanu a declarat că își susține punctil de vedere conform căruia CSM trebuie să aibă primul și ultimul cuvânt atunci când este vorba despre numirea procurorilor șefi. „În proiectul de lege depus la Parlament, mecansimul de numire a procurorilor, așa cum a fost transmis de ministrul Justiției, prevedea ca numirile procurorului general, procurorului-șef DIICOT, procurorului-șef DNA și adjuncților acestora să fie făcute de Consiliul Superior al Magistraturii. Eu subscriu, îmi mențin acest punct de vedere și proiectele vor intra în dezbatere, vor exista argumente pro și contra și în final, prin vot, vor fi adoptate. Nu pot să vă spun care va fi soluția finală”, a spus Tăriceanu la România TV.

Șeful senatului a mai afirmat că președintele României, trecut, actual și viitor, este un om politic „în carne și oase”.

Citeste si...  Preşedintele ceh Milos Zeman: ”Integrarea musulmanilor este imposibilă”

„Noi avem un element de raportare, care este experiența politică a ultimilor ani. Discutăm foarte mult despre independența Justiției. CSM a fost un campion al promovării acestei idei și nu numai, promovarea ideii și a realizării independenței Justiției. Dacă dumneavoastră vreți să îmi spuneți că președintele României, trecut, actual și viitor, provine din Congregația Maicilor Carmelite și este parașutat acolo, eu am să vă spun că lucrul ăsta nu îl cred. Este, evident, în carne și oase un om politic, cu interesele lui, cu aspirațiile, cu obiectivele personale, inclusiv cele electorale, prin urmare, el are nevoie să aibă cât mai multe instrumente de putere în mână, lucru care s-a dovedit și eu vreau să scoatem Justiția de sub influența factorului politic, care este în această secvență președintele”, a afirmat Tăriceanu.