Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la faptul că atacurile verbale de la mitingurile ALDE și PSD, că lupta politică ar trebui dusă cu argumente, într-un mod civilizat. El a precizat că ar fi foarte grav dacă președintele Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acțiunilor.

„Sigur că s-a ajuns prea departe, dar eu cred că unul dintre bunurile cele mai de preț pe care le-am câștigat după căderea comunismului este libertate și acest lucru include și libertatea de expresie, de gândire. Deci nu am în niciun fel să critic pe cei care au altă părere decât cea pe care o împărtășesc eu. Luptă politică trebuie să se ducă însă cu argumente și în mod civilizat. Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile sigur mă disociez total și nu pot să accept ca disputele între partidele politice să se transforme în conflicte fizice, atitudine specifică țărilor din luema a treia. În România se spune că peștele de la cap se împute. Dacă acest lucru e inspirat chiar de președintele României atunci e foarte grav. E grav că președintele în loc să facă un apel la atitudine civilizată, la calm, la a le cere și unuia și altuia să asculte la argumente și să apeleze la argumente, nu la forță mușchilor”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România TV.

Citeste si...  PSD, sedinta pentru europarlamentare. Si-au propus sa iasa excelent

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de protestatari, duminică, la Brașov, unde a avut loc „Marșul demnității” organizat de alianță. Oamenii au scandat și împotriva jandarmilor, care i-au legitimat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele aproximativ 30 de persoane adunate în apropierea Platformei Roman, unde a avut loc, duminică, mitingul ALDE de la Brașov, au adus cu ele un sicriu și o cruce, au purtat pancarte pe care scria „Tăriceanu pentru noi este Dragnea 2” și au scandat lozinci împotriva ALDE și PSD.

De asemenea, la mitingul PSD de sâmbătă, de la Galați, liderul social-democraților spunea că asupra protestatarilor din Galați au fost găsite „pietre și bâte”. Dragnea a afirmat că oriunde merge PSD în țară este „un grup de bătăuși” care umblă după reprezentanții partidului. „Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte”.

Și Viorica Dăncilă a fost așteptată joi și vineri de zeci de protestari în Cluj-Napoca, Arad și în județul Timiș.