Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a publicat joi, pe pagina sa de socializare, imagini de la o vizită într-o fabrică din Oradea, instantaneele de acest tip fiind specifice, în politica românească, fie premierilor, fie candidaților la prezidențiale. Pozele vin în contextul în care Tăriceanu a spus că se gândește foarte serios să candideze la prezidențiale și mai mulți lideri ALDE au spus că Tăriceanu are cele mai mari șanse să-l învingă pe Klaus Iohannis.

„Astăzi m-am încărcat un pic cu energie de la oamenii dintr-o fabrică de componente auto din Oradea. Mi-au arătat ce lucrează și care sunt tehnologiile noi pe care le folosesc. Am vorbit cu ei despre munca lor, dar și despre România. Le-am spus că angajații români nu trebuie să fie percepuți ca mână de lucru ieftină și că legea salarizării a făcut corecții importante în multe sectoare profesionale, cum ar fi învățământul și sănătatea”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si...  Propunere pentru introducerea unei noi taxe

Tăriceanu a prezentat și o descriere a fabricii UAMT Oradea pe care a vizitat-o joi: „Este o societate cu capital integral privat, cu experiență de peste 50 ani în domeniul fabricării de componente auto, unde lucrează peste 400 de oameni. Datorită investițiilor substanțiale în echipamente și utilaje de înaltă tehnologie a reușit să se impună pe piață prin calitate și productivitate, devenind un furnizor important de componente pentru industria de automobile”.