Inspecția Judiciară a decis sesizarea CSM, după ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că România a devenit ”o republică a procurorilor”. Tăriceanu se ține tare în fața Inspecției Judiciare și le transmite că nimeni în țara asta nu poate cenzura opiniile unui parlamentar.

tariceanu

”Cred că într-o democrație, cum este și România, într-o democrație parlamentară, opiniile politice ale cetățenilor și bineînțeles că aici includ și opiniile politice ale parlamentarilor, iar în ceea ce mă privește pe mine, în dubla calitate, de senator și președinte al Senatului, nu pot să fie cenzurate de nimeni! Subliniez: am libertatea să-mi exprim punctul de vedere politic asupra funcționării statutului și a instituțiilor din componența sa.

Nu este vorba de imunitate pentru declarații politice. În calitate de parlamentar am dreptul și obligația să le fac, așa încât, aceste declarații nu constituie în niciun fel vreun amestec sau vreo ingerință de orice fel. Aceste aprecieri le putem face cu toții, le poate face presa, le pot face cetățenii simpli și le fac și eu, bineînțeles, ori de câte ori consider că este necesar”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si...  Tăriceanu sustine ca Iohannis se consideră presedinte împărat