Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că PPE și PES scad în sondaje, iar ponderea partidelor cu discurs naționalist crește, deoarece sunt ”unii lideri europeni care sunt decuplați de realitate”, conform Mediafax.

„Unii lideri din Europa cred că sunt decuplați de problemele reale și de aceea asistăm la o ascensiune a unor partide care încearcă să arate că ascultă vocea cetățenilor. Ruptura dintre unii lideri europeni și cetățeni reprezintă una din cauzele problemelor cu care se confruntă UE astăzi și iată că cetățenii sancționează aceste atitudini”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vede viitoarea componență a Parlamentului european, liderul ALDE a răspuns: „Ce va fi diferit, ponderile, asta spun sondajele, dar ceea ce se constată e o scădere a ponderii PPE și a PES și o creștere a ponderii anumitor partide care au un discurs naționalist sau care se referă la o serie de probleme cu care Eurropa s-a confruntat în ultimii ani și care s-au transformat în crize majore. Mă refer aici la migrație, la Brexit. Cred că trebuie să fim foarte atenți aici pentru că proiectul european înseamnă foarte mult, pentru că dă garanție României că trebuie să fie o democrație bazată pe stat de drept”.

Citeste si...
Tăriceanu s-a luat de Teodorovici pe subiectul Ministerul Energiei

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai.