Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că ar fi fost „utilă” varianta restructurării Executivului, având în vedere că „preşedintele face acelaşi joc de a bloca activitatea Guvernului”.

„Acest subiect ţine aproape exclusiv de resortul premierului, care are responsabilitatea cabinetului. Eu mi-am spus punctul de vedere. Mi-l păstrez. Cred că ar fi fost, în acest moment, utilă o restructurare, dintr-un motiv foarte clar: preşedintele văd că este dispus la fiecare propunere de remaniere care este determinată nu de necesitatea schimbării unor miniştri pentru lipsa de performanţă, ci pentru că urmează să plece la Bruxelles în calitate de eurodeputaţi, sunt motive obiective şi chiar şi în aceste situaţii preşedintele face acelaşi joc, pe care l-a făcut de un an încoace, de a bloca activitatea Guvernului. De aceea cred că soluţia restructurării Guvernului ar fi fost una foarte eficientă, dar, în final, este de resortul premierului”, a declarat Tăriceanu vineri la Senat.

Citeste si...
Fostul judecător CCR Toni Greblă, ACHITAT. „Judecătorii dovedesc că judecă după probe, nu după ţinte stabilite pe traseul SRI- DNA”

El a precizat că nu a discutat cu premierul Dăncilă „în detaliu” acest subiect. „I-am spus care este punctul meu de vedere şi am înţeles că, după perioada aceasta de săptămână de sărbători, cu Paştele şi cu 1 Mai, va analiza ce va face în continuare”, a adăugat Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.