Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că solicitarea Justiţiei în cazul senatorului Gabriel Oprea, fost vicepremier, ar trebui discutată în timpul sesiunii parlamentare, însă se va consulta cu membrii conducerii Senatului referitor la convocarea unei şedinţe a Biroului permanent.

„Am văzut numai comunicatul de presă. Am să fac o consultare cu colegii mei, membrii Biroului Permanent, să văd dacă au disponibilitatea de timp necesară pentru a convoca Biroul permanent şi pentru a avea cvorumul de şedinţă şi, după aceea, voi lua hotărârea. Suntem în vacanţă parlamentară. După părerea mea, trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face şi o consultare cu colegii”, a declarat Tăriceanu la Senat.

Citeste si...
Bercea Mondialul, din nou la DNA cu inregistrari compromitatoare

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.