Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a mai discutat în ultima perioadă despre listele comune sau separate cu PSD, pentru europarlamentare. ”Vom avea candidați proprii, dacă vom merge pe listă separată sau comună vom vedea. Nu anul acesta”, a spus liderul ALDE, conform Mediafax.

Întrebat, vineri, la Bistrița, dacă la alegerile europarlamentare a negociat cu PSD comune liste și dacă a mai vorbit cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, Tăriceanu a răspuns: ”Nu am mai discutat în ultima perioadă nici una, nici alta. Vom avea proprii candidați, dacă vom merge pe listă separată sau comună vom vedea. Nu anul acesta. Colegii din ALDE își vor depune candidaturile”.

Citeste si...
Mircea Geoană îi torpilează pe Victor Ponta

Tăriceanu a afirmat că a discutat cu Norica Nicolai și Renate Weber și se bucură că și-au manifestat dorința de a candida din nou.

”Sunt Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi care doresc, dar nu sunt singurii colegi care își manifestă dorința să fie pe liste. Pe baza criteriilor, comisia va evalua și alege. Vom avea grijă să existe pe listă personalități care să reprezinte o anvergură”, a spus preşedintele ALDE.

Întrebat, de asemenea, câte mandate intenționează să obțină la europarlamentare, Tăriceanu a răspuns: ”Depinde, nu știu cum se face împărțirea. Obiectivul nostru e să atingem 15% și intră cinci mandate, cu redistribuire putem să luăm 6 mandate”.