Președintele PSD, Liviu Dragnea, arăta că nu are nicio propunere concretă de modificare a OUG 114 din partea colegilor de coaliție, de aceea nu se pune problema unor schimbări. În replică, Tăriceanu vine cu modificări concrete și arată că trebuie umblat la capitolul impozitării companiilor din energie, în așa fel încât să nu crească prețul pentru consumatorul final.

Călin Popescu Tăriceanu :„Cu ministrul Energiei şi cu ceilalţi colegi ai mei, Toma Petcu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea, care au păstorit aceste domenii am discutat despre prevederile ordonanţei şi de lucrurile care mi se par indispensabile cum este cel legat de plafonarea preţului la gaze pentru consumatorii casnici, care vă spun că va rămâne în ordonanţă, nu se schimbă nimic, dar sunt şi lucruri asupra cărora noi avem toată disponibilitatea să analizăm dacă sunt efecte colaterale nefavorabile în economie să facem anumite ajustări.

Liderul ALDE a punctat că trebuie văzut mai bine care este impactul acestei taxe pe energie, atfel încât creșterea prețului la gaze și petrol să nu se reflecte defavorabil pentru cetățeni.

Citeste si...  Mitingul de pe 10 august, fără organizator

„Sunt anumite companii care au făcut profituri foarte mari, pentru care eu mă bucur pentru că pot să investească mai mult, să creeze locuri de muncă, dar trebuie să încercăm să găsim o formulă echilibrată în aşa fel încât costurile la consumator legate de mărirea preţurilor la gaze şi la petrol să nu se reflecte defavorabil şi să scadă puterea de cumpărare”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDe a subliniat că o şedinţă a coaliţiei pe OUG 114 va avea loc atunci când se va ajunge la o concluzie.

„Da, este o deschidere a tuturor, toată lumea are flexibilitate, nu există aici o diferenţă. O să avem (n.r. – o şedinţă a coaliţiei). În momentul în care o să ajungem la o concluzie, fără îndoială că o vom face”, a afirmat Tăriceanu, întrebat pe acest subiect.