Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că l-a surprins alegerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, de a îl nominaliza pe deputatul PSD, Gabriel Vlase, pentru funcţia de director al SIE pe Gabriel Vlase, precizând că se întreabă care este semnificaţia acestei numiri.

 „M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred cã a surprins foarte multă lume. E calificat (pentru funcţia de director al SIE- n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred cã şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, dupã un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi cã mi le-am pus. (…) Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată (numirea – n.r.) aşa din senin”, a afirmat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vineri seară la Parlament.

Citeste si...
După PSD, și ALDE are PROBLEME! Luna viitoare se va discuta o rezoluție de EXCLUDERE din grupul european: 'E o pubelă de corupți'

Tăriceanu a mai precizat că Petru-Gabriel Vlase nu era propunerea lansată de coaliţia PSD-ALDE.

„Eram aici, eram în coaliţie. Nu cred cã a trecut aşa pe lângă noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (…) Am aflat (despre numire n.r) din comunicatul de la Cotroceni”, a explicat preşedintele Senatului.

Întrebat dacă au decis în coaliţie care va fi votul din plenul comun al Parlamentului, Tăriceanu a răspuns că încă nu a fost luată această decizie.

„O să stăm să discutăm şi o să analizăm”, completat liderul ALDE.

Klaus Iohannis îl nominalizează în funcţia de director al SIE pe Gabriel Vlase, a transmis joi Administraţia Prezidenţială. Scrisoarea de desemnare a deputatului PSD, Gabriel Vlase, a fost trimisă de şeful statului celor două Camere ale Parlamentului, care se vor pronunţa prin vot în şedinţă comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.