Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că l-a surprins alegerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, de a îl nominaliza pe deputatul PSD, Gabriel Vlase, pentru funcţia de director al SIE pe Gabriel Vlase, precizând că se întreabă care este semnificaţia acestei numiri.

 „M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred cã a surprins foarte multă lume. E calificat (pentru funcţia de director al SIE- n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred cã şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, dupã un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi cã mi le-am pus. (…) Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată (numirea – n.r.) aşa din senin”, a afirmat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vineri seară la Parlament.

Citeste si...  Au plecat la spital și au ajuns cu mașina într-un râu

Tăriceanu a mai precizat că Petru-Gabriel Vlase nu era propunerea lansată de coaliţia PSD-ALDE.

„Eram aici, eram în coaliţie. Nu cred cã a trecut aşa pe lângă noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (…) Am aflat (despre numire n.r) din comunicatul de la Cotroceni”, a explicat preşedintele Senatului.

Întrebat dacă au decis în coaliţie care va fi votul din plenul comun al Parlamentului, Tăriceanu a răspuns că încă nu a fost luată această decizie.

„O să stăm să discutăm şi o să analizăm”, completat liderul ALDE.

Klaus Iohannis îl nominalizează în funcţia de director al SIE pe Gabriel Vlase, a transmis joi Administraţia Prezidenţială. Scrisoarea de desemnare a deputatului PSD, Gabriel Vlase, a fost trimisă de şeful statului celor două Camere ale Parlamentului, care se vor pronunţa prin vot în şedinţă comună.