Calin Popescu TARICEANU, spune că se înţelege foarte bine cu liderul PSD,Liviu Dragnea şi, chiar dacă există puncte de vedere diferite între cele două partide aflate la guvernare, acesta nu este un motiv de rupere a coaliţiei şi până la urmă este găsită o soluţie convenabilă pentru ambele părţi.

Tăriceanu a declarat, duminică seara, la România TV, că actuala coaliţiei va rămâne la guvernare chiar dacă s-a încercat să se bage fitile.

“Rămâne, vă spun fără niciun fel de ezitare. Am văzut că în ultima vreme s-a încercat foarte mult, foarte mult s-a încercat să se bage fitile, zâzanie între cele două partide ale coaliţiei”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se înţelege bine cu Liviu Dragnea, Tăriceanu a răspuns: “Da, chiar foarte bine, am vorbit şi ieri cu el la telefon, ne consultăm. Eu am găsit într-o zi aşa o formulare mai plastică, dom’le, dar nu suntem gemeni ca să facem totul identic. Putem să avem puncte de vedere diferite, dar din acest motiv avem structuri politice, reuniunile de coaliţie politice unde discutăm dacă avem poate într-o parte sau alta există o percepţie diferită, poate există o neînţelegere, le discutăm şi ne armonizăm punctele de vedere şi aţi văzut că totul până acum rezultatul ăsta a fost… O să apară poate şi în viitor anumite diferenţe de abordare în anumite chestiuni, dar nu înseamnă că lucrul ăsta este motiv de rupere a coaliţiei. De aceea avem experienţă politică, avem colegi care sunt specialişti pe anumite domenii, discută şi găsim până la urmă soluţia care să fie convenabilă şi unora, şi altora”.

Citeste si...  Ratonul îi face nopţile de coşmar Adelinei Pestriţu! Ce păţeşte vedeta de câteva luni

Călin Popescu Tăriceanu s-a referit şi la şansele lui Dacian Cioloş la alegerile prezidenţiale, dacă poate fi o ameninţare pentru Klaus Iohannis, spunând că sondajele nu arată acum acest lucru. ”Sondajele nu arată acest lucru, dar probabil că dacă actualii concurenţi de pe scena politică unul câte unul vor fi eliminaţi, atunci sigur că poate să vină unul, care este la coada plutonului şi să ajungă în frunte. Asta nu e nimic aş spune de neconceput, se poate. (…) L-am cunoscut când a fost ministru al agriculturii. Fiecare soldat crede că are în raniţă bastonul de mareşal. Nu trebuie eu să îl apreciez, oamenii, dacă are un mesaj credibil, ca la fiecare”, a mai afirmat Tăriceanu.