„Cei care l-au ajutat pe Băsescu de o manieră ocultă încep să-l părăsească”

 tariceanu basescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că în apropierea încheierii mandatului la Cotroceni, cei care până azi l-au ajutat pe Traian Băsescu „de o manieră ocultă” încep să-l părăsească.

„Cred că ceea ce vedem azi că se întâmplă cu familia Băsescu este doar vârful aisbergului. Preşedintele Băsescu a reuşit până azi, prin metode oculte, să se sustragă judecăţii şi să-i protejeze pe membrii familiei sale de braţul legii. Nu vreau să enumăr aici întreaga cazuistică cu iz penal în care au fost implicaţi domnia sa, membrii familiei sale şi anturajul său, cazuistică prezentată pe larg, în timp, în mass media. Probabil, o dată cu apropierea încheierii mandatului la Cotroceni, cei care până azi l-au ajutat de o manieră ocultă încep să-l părăsească şi am convingerea şi speranţa că adevărul va ieşi la lumină şi vom vedea şi restul aisbergului”, a spus Tăriceanu într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, ideea demisiei lui Traian Băsescu este absolut normală şi logică.

„Cât despre ideea demisiei lui Traian Băsescu, absolut normală şi logică într-o democraţie consolidată, cunoscând bine personajul, nu-mi fac nicio iluzie. El ştie bine că, o dată plecat de la „butoane”, avalanşa dezvăluirilor şi acţiunilor Justiţiei s-ar accelera mult în ceea ce îl priveşte. Vreau să scot totuşi în evidenţă că, dacă în 2012 unele forţe politice ar fi susţinut Referendumul, azi nu ne-am fi aflat, ca ţară, într-o situaţie mai mult decât jenantă, cu un preşedinte suspect a fi intervenit în Justiţie”, a mai arătat preşedintele Senatului.

Tăriceanu precizează că aşteaptă şi alte acţiuni ferme ale Justiţiei. „Aceleaşi forţe politice, printre care se află şi PDL, pretind azi în faţa opiniei publice că se delimitează de familia Băsescu, de practicile sale, încercând să facă uitată contribuţia lor la menţinerea lui Băsescu la Cotroceni. Să-mi fie permis să fiu extrem de rezervat acum în această privinţă, când ‘mulţi viteji se arată’, mai ales că se apropie alegerile prezidenţiale şi colaboratorii apropiaţi ai Preşedintelui vor să apară mai ‘curaţi’ decât sunt în realitate. Personal, aştept şi alte dezvăluiri şi alte acţiuni ferme ale Justiţiei, cu implicaţii mult mai ample în rândul clasei politice”, conchide Tăriceanu.

Citeste si...  Din puşcărie, Năstase aruncă săgeţi otrăvite spre Cotroceni