Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se leagă din nou de președintele României Klaus Iohannis și îl acuză pe acestă ca face curățenie în PNL. Totodată, liderul ALDE se leagă și de foștii colegi din PNL și povestește de ce nu a mai rămas în partid.

calin_popescu_tariceanu_86003000_1280x718
„Dacă vă amintiți, unul dintre motivele pentru care eu am inițiat Partidul Liberal Reformator, devenit ulterior ALDE, a fost reacția la mariajul împotriva naturii creat prin includerea în partidul Brătienilor a unor politicieni din echipa lui Băsescu, care au făcut mult rău României. Așa că nu vă puteți imagina că ALDE ar putea face vreo alianță cu un partid, PMP, din care face parte Traian Băsescu. La alegerile locale și parlamentare ALDE va merge pe liste separate. Ca să vorbesc de pe acum despre alianțe, înțelegeri și protocoale cu alte partide mi se pare prematur. Urmărim cu atenție relația dintre PSD și UNPR la locale, urmărim ce mai rămâne din PNL după curățenia cu măturoiul anunțată de Administrația Prezidențială”, a Tăriceanu.

Citeste si...
Gabriela Firea le recomandă liberalilor să se ascundă ei în munți: 'Fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu PSD'

Liderul ALDE a continuat și a spus că partidul său este singur în opoziție față de noul cabinet de la Palatul Victoria . „Există un număr important de alegători care împărtășesc valorile liberale, care nu se mai simt reprezentați în Parlament de PNL și, cum ALDE a rămas singurul partid liberal din România, sunt convins că o să obținem un scor cu două cifre. Dacă prima cifră a acestui scor va fi 1 sau va fi 2, rămâne de văzut, pentru că sunt o serie de parametrii care nu depind de ALDE, ci de acțiunea altor forțe politice și mai puțin politice. În sprijinul afirmațiilor mele pot să invoc chiar sondajele făcute de adversarii noștri, care sunt unanime în a constata creșterea încrederii electoratului în ALDE și în mine, în calitate de co-președinte al ALDE și pot să invoc realitatea că ALDE e singurul partid parlamentar aflat în Opoziție față de Cabinetul Cioloș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.