Tăriceanu,Preşedintele Senatului și al ALDE a declarat, duminică, la un post de televiziune, că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD – ALDE la alegerile prezidenţiale nu ar fi mai oportună decât două candidaturi diferite din partea acestor formaţiuni.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat însă că un anunţ oficial despre acest subiect va fi făcut după o consultare în cele două partide.

„Toma Petcu nu a făcut o declaraţie belicoasă. Da, e o constatare într-adevăr pentru că din 2000 încoace niciun candidat al PSD nu a câştigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Şi e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea şanselor candidatului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la postul România TV.

Întrebat când va anunţa dacă îşi depune candidatura pentru funcția de șef al statului, Tăriceanu a explicat: „Un astfel de anunţ nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre şi în funcţie de cel care oferă cele mai bune şanse pentru câştigarea viitorului mandat prezidenţial”.

Citeste si...  Premierul Ludovic Orban i-a așteptat la aeroport pe medicii români întorși din Italia

În luna noiembrie a anului trecut, Tăriceanu spunea că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidenţiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost ca posibil unic candidat din partea coaliţiei, după ce acest scenariu ar fi fost adus în discuţie inclusiv într-o şedinţă a PSD.

Totuşi, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.