Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a stabilit dacă ALDE va vota învestirea Guvernului Orban și că CCR ar trebui să decidă dacă OUG pe alegerile parlamentare adoptată marți este legală. El a adăugat că dacă OUG e ilegală, Parlamentul ar face o greșeală numindu-l premier pe Orban.

„Nu am luat decizia pentru că aşteptăm să facem discuţii între partidele parlamentare. Ordonanţa privitoare la organizarea alegerilor anticipate trebuie să vedem, este legal sau nu este legală. Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe. În cazul în care vrem să vedem dacă ordonanţa este legală, eu cred că Parlamentul ar face o greşeală să dea o decizie privind votul de încredere pentru un candidat de prim ministru. Eu cred că Parlamentul trebuie să se lămurească dacă această ordonanţă este valabilă”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Citeste si...  “De ce nu ne dau un an să furăm toţi şi apoi să ne iertăm”. FILMUL evenimentelor din a 2-a zi de proteste în Piața Victoriei

Liderul ALDE a susținut că e puțin probabil să se declanșeze alegerile anticipate.

„Parlamentul este unul dintre cei doi actori, în acest dans, ştiţi că la un dans este nevoie de doi parteneri, unul din parteneri este preşedintele, dar trebuieţinut cont şi de celălalt partener, cum vrea să joace şi celălalt partener, ce vrea să danseze şi Parlamentul.

Acum Parlamentul a dat nişte semnale care nu par să fie bine înţelese. (..) Sunt foarte puţin probabil anticipatele. Nu pot să exclud nimic, dar în acest moment nu văd să se contureze acea majoritate în favoarea organizării anticipatelor”, a completat Tăriceanu.