Călin Popescu Tăriceanu consideră că o demisie a premierului pentru declanşarea alegerilor anticipate ar fi un gest „egoist”, mai ales în condiţiile unei crize internaţionale generate de conflictul din Orientul Mijlociu. Liderul ALDE a mai spus că acest gest ar desconsidera Parlamentul.

„Preşedintele nu mi-a dat impresia că doreşte cu adevărat să îl preseze pe primul ministru pentru a demisiona, ci consideră ca o posibilă opţiune politică alegerile anticipate. Demisia primului ministru pentru declanşarea alegerilor anticipate trebuie să aibă o justificare foarte solidă. Declanşarea unei crize politice, în contextul în care Parlamentul a votat bugetul, dându-i practic un vot de încredere actualului Guvern, necesită o explicaţie foarte serioasă, chiar dacă din anumite considerente de ordin politic aceasta ar fi soluţia dorită fie de preşedinte, fie de partidul domnului prim-ministru. Cred că nu poate să fie apanajul unui gest egoist. O criză politică este o criză politică pentru ţară.

Citeste si...  Tăriceanu, un obişnuit al divorţurilor, a rupt Coaliţia de guvernare

Apanajul declanşării alegerilor anticipate este de resortul Parlamentului, care ar trebui printr-o moţiune de cenzură să-l demită pe primul ministru. O demisie a premierului ar fi un gest de desconsiderare a Parlamentului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Antena 3.