Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că economia românească este, în mare partel, „euroizată”, însă aderarea României la Euro „nu aduce automat un avantaj”.

„Sigur că o completă integrare în structurile europene presupune şi aderarea la Euro, dar aderarea la Euro nu aduce automat un avantaj. Într-o mare măsură, economia românească este ‘euroizată’, aş spune. Nu ştiu dacă e foarte corect acest termen, dar am văzut că e des folosit. Aţi văzut la câte produse preţurile sunt afişate numai în euro, parcă asta ar fi moneda de schimb în România şi nu este moneda de schimb, totuşi, în România este încă leul. Introducerea monedei europene aduce avantaje, dar are şi nişte constrângeri. Aşadar, trebuie calendarul foarte bine analizat şi sigur că acest lucru se poate face pe baza îndeplinirilor unor condiţii legate de aderare la moneda euro, pe care atunci când le îndepinim, putem să facem solicitarea de aderare”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si...  BOMBĂ din PSD! Viorica Dăncilă RETRASĂ din Guvern pe caz de BOALĂ! Cine este FAVORIT să-i ia locul! Surpriza este uriașă (SURSE)