Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu respinge raportul MCV, cere Guvernului să returneze Comisiei Europene documentul pentru refacere şi propune începerea procedurilor diplomatice pentru încetarea monitorizării României în cadrul acestui mecanism.

„Resping acest raport şi cer Guvernului să-l returneze cu toate criticile care au fost deja formulate (…) pentru a fi refăcut ţinând cont de observaţiile pe care nu numai eu le-am făcut până în prezent, dar şi alte persoane sau instituţii. Raportul ar necesita un punct de vedere al Guvernului, care să analizeze în amănunţime şi extrem de critic toate observaţiile incluse în raport”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu.

De asemenea, copreşedintele ALDE susţine că MCV nu are nicio bază juridică în Tratatul de aderare.

Citeste si...  Dragnea, reacţie halucinantă: criticile europene n-au valoare, MCV trebuie desfiinţat, e ilegal

„Propun şi solicit Guvernului să înceapă procedurile diplomatice pe lângă Comisia Europeană pentru încetarea monitorizării în cadrul MCV aplicat României, pentru că acest mecanism nu are niciun fel de bază juridică în Tratatul de aderare. El începe să fie folosit mai degrabă ca un instrument politic, în loc de unul tehnic, aşa cum a fost discuţia la început”, a adăugat Tăriceanu.