Expoziţie! Cea mai bătrână maşină s-a „născut” în 1928 şi este un Ford A Roadster

 targul-anticarilor

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Anticarilor, organizat în ultimii nouă ani de Primăria Sectorului 2 la Obor, pe locul vechiului Târg al Moşilor, se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână, începând de vineri, 16 mai a.c., de la ora 10.00, până duminică, 18 mai, ora 18.00.

În cele trei zile ale Târgului, iubitorii de antichităţi pot vizita peste 60 de corturi amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri din incinta Primăriei Sectorului 2.

Cu această ocazie, spre încântarea bucureștenilor de toate vârstele a fost deschisă o expoziție a mașinilor de epocă unde pot fi admirate și fotografiate următoarele exemplare foarte bine întreținute și în stare de funcționare: Ford Model A Roadster, an de fabricație 1928, Ford Model A Roadster, coupe an de fabricație 1929, Ford Taunus, an de fabricație 1937, Plymouth an de fabricație 1938, Renault 16 an de fabricație 1967, Volgă, an de fabricație 1968, Fiat x 1 9 an de fabricație 1972, Cadillac an de fabricație 1976, Cadillac Eldorado an de fabricație 1978, VW Golf an de fabricație 1983 şi un Citroen 2 CV an de fabricație 1983.

masini

Autovehiculele de epocă și o trăsură vor participat sâmbătă, 17 mai a.c. la ora 11.00 la o paradă în jurul Primăriei Sectorului 2, precum și la celebra „bătaie cu flori”, așa cum se obișnuia odinioară la Șosea.

Anticarii şi-au dat întâlnire în faţa şi în incinta Primăriei Sectorului 2 pentru a dovedi că obiectele de valoare şi de calitate răzbat trecerii timpului şi oricăror probleme financiare, dovedindu-şi mereu inegalabila atractivitate.

Nu lipsesc de la un asemenea Târg, schimbul de obiecte între iubitorii de antichităţi veniţi din întreaga ţară, fie că este vorba de cărţi, fotografii, mobilier, tablouri, numismatică sau alte nenumărate obiecte de arta, ce stau mărturie vremurilor apuse.

Într-o epocă plină de contraste, marcând o ciocnire de mentalităţi şi moravuri, Târgul anticarilor invită bucureştenii la o coborâre binefăcătoare în epocile de demult pentru a descifra enigmele unei lumi balcanice în taifas cordial şi firesc cu spaţiul Occidentului.

Obiecte de toate felurile, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe au fost expuse în standurile amenajate în Parcul Obor şi oferite spre cumpărare tuturor celor care au dorit să aibă măcar o mică parte din istoria vremurilor de demult. Încărcate de amintirile generaţiilor care le-au avut şi s-au folosite de ele, purtătoare de-a lungul anilor ale unor perioade din care nu au lipsit întâmplările vesele, dar şi cele triste prin care au trecut proprietarii lor, antichităţile continuă să ducă mai departe poveştile generaţiilor apuse.

Vizitatorii Târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitori de frumos, au şansa redescoperirii unei lumi speciale, plină de parfum aparte, în refrenele muzicii de altă dată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintaşi Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau  Maria Tănase.

Citeste si...  Gabriela Firea: "Primăria Capitalei va acorda un ajutor de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate, pentru decontarea analizelor si a medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate și 13.800 lei pentru cuplurile care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro"