Curtea Constituţională a României discută, miercuri, sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a afirmat c[ a trimis ieri o statistică la CCR în care a arătat că în perioada 2003-2018 au fost soluționate 170 care intră sub incidența legii 78/2000.

„Sub acest amendament, deocamdată nu putem specula asupra efectelor, deci unei eventuale decizii de admitere asupra cauzelor definitive. Tocmai am trimis o statistică ieri (marți -) la CCR în care am arătat că în perioada 2003-2018 au fost soluționate 170 de cauze, care intră sub incidența Legii 78/2000”, a declarat Tarcea, la CCR.

Citeste si...  Iată ce documente s-au găsit ascunse în zidurile Cazinoului Constanța

Întrebată cum îşi explică faptul că timp de 15 ani nu a invocat nimeni o ilegalitate a compunerii instanţelor specializate, Cristina Tarcea a răspuns: „Sigur că există o explicaţie, completurile au fost alcătuite conform legii”.Cristina Tarcea a mai spus că pe rolul ÎCCJ se află dosare în care a fost invocată această excepție.