Apple și China nu au avut niciodată o relație bună în acest an și se pare că aceasta a degenerat în niște atacuri organizate asupra iCould, atacuri în spatele cărora este bănuit că s-ar afla chiar guvernul chinez.

apple_3556_89625600

iCloud, serviciul online de stocare de date al celor de la Apple, s-a văzut de curând atacat iar, după ce în urmă cu câteva luni hackeri au reușit să obțină foarte multe poze private cu celebrități într-un atac care a captat atenția oamenilor de pe internet (și care i-a adus câteva milioane de like-uri în plus lui Jennifer Lawrence).

Apple a recunoscut că serviciul iCloud a fost ținta unor atacuri intermitente organizate de tipul man-in-the-middle. Într-un atac de acest fel, atacatorul se plasează pe linia de comunicație între două victime, făcându-le pe acestea să creadă că vorbesc una cu cealaltă când, de fapt, el primește mesajele de la ambele și le transmite în ambele direcții, putând chiar să le și altereze. În urma unor astfel de atacuri, utilizatorii își pot compromite foarte ușor numele de cont și parolele dacă nu sunt atenți.

Citeste si...  Teo Trandafir: "In momentul asta, (...) nu cred in dragoste"