Featured, International

Sute de oi au BLOCAT TRAFICUL în Madrid. TRADIŢIA pe care capitala Spaniei NU O UITĂ

Oile au înlocuit traficul obişnuit în centrul Madridului, duminică, după ce ciobanii au condus sute de animale prin capitala Spaniei pentru a îşi cere dreptul de a folosi rutele de transhumanţă folosite în antichitate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În fiecare an, încă din 1994, ciobanii şi-au mânat oile în oraşul Madrid, urmând o rută folosită în trecut pentru zonele mai puţin dezvoltate din ţară către o regiune pentru păşunat pe timpul iernii.

Ciobanii plătesc o sumă simbolică în contextul unui acord semnat în 1418 cu consiliul municipal, care a cerut o taxă de 50 de maradevis (n. red. – o monedă antică din cupru) pentru fiecare turmă de o mie de oi care străbăteau piaţa centrală Sol şi strada Gran Via.

Legenda spune că şi Bucureştiul a fost întemeiat cu multe secole în urmă de un cioban pe nume Bucur, care plecase cu gândul să îşi ducă turma la Dunăre, dar a rămas lângă apele Dâmboviţei.

”Aici, pe un dâmb, şi-au clădit o casă mare şi au împrejmuit-o cu gard înalt din butuci groşi, ca un adevărat zid de cetate. Apoi, când Anca s-a măritat şi a avut copii, deci familia baciului Bucur a sporit, au construit şi o bisericuţă, care se vede şi azi, şi se cheamă chiar Biserica lui Bucur. Cu anii, s-au adunat aici tot mai mulţi români. Iacă aşa, în jurul casei lui Bucur, după sute şi sute de ani, s-a format un oraş, căruia oamenii i-au zis Bucureşti, iar azi este frumoasa capitală a României”, istoriseşte scriitorul Dumitru Almaş în povestea întemeierii Bucureştiului.

blank