PSD, gata sa claseze zeci de mii de dosare penale – violatori, criminali.

Peste 100 de mii de dosare penale privind infractiuni extrem de grave intre care omor, viol, furt si talharie, numai in Bucuresti, vor fi clasate automat daca modificarea Codului de procedura penala va intra in vigoare asa cum a fost ea votata de Parlament, ceea ce reprezinta o prioritate a PSD-ALDE pentru actuala sesiune parlamentara.

 

Datele sunt oficiale, obtinute deZiare.com de la Politia Capitalei, in baza Legii 544 a liberului acces la informatiile de interes public.

Intr-o sesiune parlamentara extraordinara, pe 18 iunie, Camera Deputatilor, decizonala, vota pe repede inainte proiectul de lege privind modificarile aduse Codului de procedura penala.

Citeste si...
Omenirea s-ar putea confrunta cu un dezastru dacă ar dispărea, așa cum prevăd specialiștii, peste 400.000 de insecte

Acesta introduce la articolul 305, aliniatul 1 indice 1 care prevede: „In termen de maximum un an de la data inceperii urmaririi penale cu privire la fapta, organul de urmarire penala este obligat sa procedeze fie la inceperea urmaririi penale cu privire la persoana, daca sunt indeplinite conditiile legale pentru a dispune aceasta masura, fie la clasarea cauzei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.