Sute de mii de catalani participă la un miting uriaș în Barcelona, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania.

Catalani protestatarii au plecat în urmă cu două zile din cinci orașe ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, în ceea ce ei au numit „Marșul pentru libertate”, până în centrul capitalei catalane.

Întreaga regiune este absolut paralizată. Traficul aerian, rutier și feroviar este perturbat. Zeci de zboruri care ar fi urmat să decoleze de pe aeroprotul El Prat au fost anulate.

Numeroase zone și monumente turistice au fost închise. Este și cazul celebrului monument Sagrada Familia, care a fost închis vizitatorilor după ce mii de manifestanți s-au strâns în fața ei.

Citeste si...
Miercuri va fi zi de foc în România! Un îndemn a împânzit internetul!

Este deja a cincea zi de proteste în Catalonia. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în ultimele patru seri în Barcelona, unde manifestațiile au fost marcate de violențe extreme.

Protestele din Barcelona au amânat și derby-ul dintre catalani şi Real Madrid. Programat iniţial weekendul viitor, El Clasico se suprapunea cu o manifestaţie publică. Astfel, Liga şi Federaţia le-au dat posibilitatea cluburilor să aleagă o nouă dată – sâmbătă, 7 decembrie sau miercuri, 18 decembrie.