Odată cu răcirea vremii apar şi problemele la bloc. Sute de mii de bucureșteni se plâng că nu apă caldă de mai multe zile. Primăria Capitalei arată cu degetul spre Distrigaz și Electrocentrale Bucuresti.

apa_calda_23959300

„Ne confruntam de cateva saptamani cu o problema si anume lipsa apei calde in sectorul 4.Am sunat in repetate randuri la Radet, ni s-a spus ca este o scadere a presiunii gazelor dar ca se va remedia aceasta problema in cateva zile dar precum spuneam problema persista de cateva saptamani iar de ieri s-a acutizat in sensul ca nu mai e deloc apa calda si nici Radet nu mai raspund la telefon. INTREBARE: Cand se va remedia aceata situatie si pt aceasta perioada cat nu am avut apa calda noi cum vom plati apa?”, ne-a scris un cititor pe martorocular@realitatea.net.
 
„Apa calda: un lux in cartierele bucurestene (RADET- un alt mare mancator de bani) M-am mutat acum 3 ani intr-un bloc de garsoniere din Aleea Avrig, Sector 2, foarte aproape de Primaria Sectorului 2 si atunci nu mi-am pus problema ca va fi o provocare. Daca as fi fost la tara, intr-un colt uitat de lume,m-as fi asteptat sa n-am apa curenta, dar aici am pretentia unui minim de igiena. M-am saturat ca in fiecare luna sa existe defectiuni (care nu par a se rezolva vreodata) sau modernizari, depinde cum are chef RADET-ul sa le numeasca, fara a fi vreodata anuntate in prealabil, sa consum apa rece pe care s-o platesc de fapt la pret de apa calda, sa astept in fiecare zi, indiferent de ora, zeci de minute ca pe conducta de apa calda chiar sa curga apa calda. Mai nou, cand este vreo astfel de problema, RADET-ul nici nu se mai osteneste s-o opreasca; pur si simplu stai si astepti ca prostul cu robinetul deschis sperand ca apa sa se incalzeasca, dar, surpriza, nu se intampla asta, pentru ca exista “probleme cu transmiterea apei la parametri normali”, probleme care nu se stie cand se rezolva, daca se rezolva si uite asa, privesti pe geam si vezi cum se apropie iarna, iar tu ingheti de frig in propria casa, platind bani grei RADET-ului pe ceva ce nu consumi, chinuindu-te sa cari apa (deci implicit consumand si gaze aiurea), rupandu-ti spatele cu atatea oale si scotand aburi pe gura in baie, rugandu-te sa nu racesti sau sa faci vreo hernie de disc (pentru ca asta inseamna alti bani cheltuiti pe medicamente), pentru ca bunul simt nu-ti permite sa iesi din casa nespalat si sa-I pui pe altii sa-ti suporte mirosul prin mijloacele de transport. De mai bine de 2 saptamani (in zona Liceului Iulia Hasdeu) sunt 3 gropi facute de RADET, inca deschise (unde poti eventual sa cazi sau si mai bine, cum este romanul, sa le umple cu gunoaie) si unde nu vezi pe nimeni lucrand la nicio ora din zi sau din noapte (eu trecand zilnic pe-acolo, la ore foarte diferite)”, scrie o altă cititoare.
 
Reacția Primăriei Generale
 
„Referitor la adresa Distrigaz Sud Reţele SRL nr. 2694/03.10.2014, transmisă la Cabinetul Primarului General al Municipiului Bucureşti, prin care Distrigaz Sud Reţele SRL afirma ca are o creanta de 88,86 milioane lei, la Electrocentrale Bucuresti SA, reprezentând contravaloarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, neachitate pânǎ în prezent, motiv pentru care pe data de 2.10.2014, incepand cu ora 10,00 au fost realizate limitari in furnizarea gazelor naturale la CET Sud şi la CET Vest si prin care s-a invocat aplicarea mǎsurii de sistare a prestǎrii serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, pentru locurile de consum mentionate, incepand cu data de 6.10.2014, ora 10,00, va comunicam urmatoarele:
Pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Electrocentrale Bucuresti SA, in volum de 2.840.000 Gcal în perioada ian – sept. 2014 RADET Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au achitat din incasari directe si respectiv, din subventii acordate de Primaria Municipiului Bucuresti, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate, in valoare de 609.907.040 lei, ceea ce inseamna ca a fost platita in totalitate cantitatea de agent termic achizitionata de la Electrocentrale Bucuresti.

Avand in vedere cele mentionate nu pot fi retinute motivele invocate de catre Electrocentrale Bucuresti SA conform carora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Retele SRL sunt cauzate, in principal, de neplata obligatiilor financiare ale RADET si ale Primariei Municipiului Bucuresti, privind achizitia de agent termic pentru perioada mentionata.

In consecinta, consideram ca nefondata afirmatia Electrocentrale Bucuresti SA si va solicitam clarificarea de urgenta a situatiei, in vederea identificarii solutiilor de remediere, intrucat orice fel de masuri de sistare a furnizarii gazelor naturale pentru producerea agentului termic, reprezinta o amenintare la siguranta populatiei Municipiului Bucuresti. Raspunderea privind consecintele unei astfel de masuri, va revine integral”, se arată într-un document publicat de Primăria Capitalei.

Citeste si...  OPRESCU: NU I-AM DEZAMAGIT PE BUCUREŞTENI!... ASTA O CREDE DOAR EL!