Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Sute de indicatoare rutiere din Capitală sunt prost amplasate sau greu de observat.

indicatoare_rutiere_bucuresti_30571700

Capitala este plină de capcane rutiere! Nu puţine au fost accidentele în care şoferii au declarat că n-au văzut indicatoarele ascunse în locuri imposibile, în spatele copacilor, stâlpilor sau după panourile publicitare. Legea spune că responsabili pentru amplasarea acestora sunt administratorii de drum pe care şoferii implicaţi în accidente rutiere îi pot trage la răspundere în instanţă. Vedem chiar acum un reportaj pe această temă.

Indicatorul care semnalizează trecerea de pietoni din acest punct de pe Şoseaua Pantelimon este ascuns în spatele copacilor. E nevoie doar de o secundă de neatenţie din partea şoferior pentru ca pietonii care treaversează prin acest punct să devină victimele unor accidente de circulaţie.

La intersecţia Bulevardul Ştefan cel Mare-Calea Dorobanţi există nouă indicatoare rutiere. semnele de orientare sunt imposibil de sesizat deoarece se află în spatele stâlpului prevăzut cu semafor şi cu semnul de trecere de pietoni.

Fără logică este şi semaforul de pe grigore moisil, intersecţie cu lacul tei, care pare să se ascundă de ochii şoferilor. acesta este poziţionat în spatele unor stâlpi sau copaci, iar practic şoferii care circulă pe bulevardul grigore moisil pot oricând să traverseze intersecţia pe culoarea roşie a semaforului.

Şoferii care provoacă accidente rutiere din cauza semnelor de circulaţie greşit amplasate trebuie să ştie că responsabili sunt administratorii de drum.

Conducătorii auto pot contesta în instanţă sancţiunea primită, iar probabilitatea de a obţine câştig de cauză este foarte mare. În plus, noul proiect de lege al codului rutier prevede sancţiuni extrem de mari pentru administratorii de drum. Cea mai mare amendă este de 16.000 de lei.

În Capitală există peste 15.000 de semne rutiere.

blank