Cetăţeanul român care a intrat în contact cu doi turişti din China într-un hotel din capitala Italiei nu are noul virus coronavirus, anunţă autorităţile italiene după efectuarea analizelor. Suspiciunile au fost infirmate și în cazul românului din Spania, potrivit presei spaniole.

„Angajatul român care locuieşte în Tivoli a fost transferat din raţiuni de precauţie la Institutul Spallanzani; după efectuarea analizelor şi protocoalelor, rezultatul a fost negativ privind coronavirusul”, a anunțat Direcţia de Sănătate Publică din regiunea Lazio.

„Nu trebuie să existe alarmism, românul nu a intrat deloc în contact cu cei doi subiecţi care au virusul. Virusul se transmite doar prin contact direct strâns. Agenţia de Sănătate Publică din Roma a respectat procedurile operaţionale, iar pacientul a fost transferat în spital doar în scop de precauţie. Situaţia nu este preocupantă”, precizează instituția, conform cotidianului Il Messaggero, citat de Mediafax.

Autorităţile italiene au confirmat vineri că doi turişti chinezi aflaţi în Italia au virusul 2019-nCoV. Cei doi turişti, soţ şi soţie, în vârstă de 66 şi 67 de ani, sunt din provincia chineză Hubei şi au venit în vacanţă în Italia pe 23 ianuarie, circulând prin oraşele Milano, Parma şi Roma.

Citeste si...
România are, comparativ cu începutul pandemiei, un record de teste pozitive de coronavirus și avalanșă de pacienți în ATI

Românul în vârstă de 42 de ani s-a prezentat la un spital din Tivoli, având febră. Românul lucrează la Hotelul Palatino din Roma şi a avut contacte cu cei doi turişti din China care au coronavirusul.

Conform celui mai recent bilanţ, pe teritoriul Chinei se înregistrează 259 de decese generate de coronavirus şi 12.000 de cazuri confirmate la nivel internaţional. Aproximativ 60 de milioane de persoane sunt vizate de interdicţii de călătorie în oraşe din China, iar cercetătorii încearcă să creeze un vaccin pentru a opri răspândirea bolii.