Războiul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea este unul care se anunță pe viață și pe moarte. Firea este lider interimar la București și președinte plin la Ilfov, iar în aceste zile încearcă să-și atragă de partea sa cât mai mulți oameni din interiorul PSD.

Sursele noastre arată că Gabriela Firea are de partea sa un consistent grup de parlamentari PSD, nemulțumiți de Liviu Dragnea. La această oră, între 15 și 20 de parlamentari PSD o susțin pe Gabriela Firea și sunt dispuși să facă opoziție pe față împotriva lui Dragnea.

De asemenea, sursele noastre arată că Firea a obținut sprijin de la mai mulți lideri extrem de influenți din PSD. Se pare că alături de Firea joacă vicepremierul Paul Stănescu, fostul premier Mihai Tudose, dar în echipă s-ar putea alătura alți doi grei ai PSD, Adrian Țuțuianu și Niculae Bădălău. Conform surselor noastre, aceștia preferă un joc de așteptare, însă este posibil ca la următorul CEx al PSD să fie împotriva lui Liviu Dragnea

Citeste si...  Minstrul de finanțe a găsit o metodă pentru a nu scădea salariile în IT și pentru persoanele cu handicap

În alt plan, Firea și Dragnea încep războiul pentru organizația PSD București. Aici Firea este interimar, iar Liviu Dragnea ar dori să-l impună drept președinte plin pe senatorul Șerban Nicolae. Aceasta este o organizație extrem de importantă, dar trebuie ținut cont de faptul că Firea are o putere aproape la fel de mare ca și Dragnea în București și poate găsi ”argumente” pentru a-și obține susținerea din partea liderilor din organizația PSD din Capitală.

Gabriela Firea o va avea alături de ea pe Ecaterina Andronescu, un om cu mare greutate în organizația PSD București. În schimb, Liviu Dragnea are de partea sa o serie de parlamentari din Capitală și o parte dintre primarii de Sector. Tocmai de aceea, Liviu Dragnea îl va susține pe Șerban Nicolae la președinția PSD București, pentru că acesta poate mobiliza liderii din Parlament.

Bătălia decisivă între Liviu Dragnea și Gabriela Firea va avea loc în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde vom vedea cum se vor poziționa cele două tabere.