Protecţia Consumatorilor avertizează că guma poate conţine şi 11 E-uri

guma mestecat

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip guma de mestecat ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip guma de mestecat, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, in iulie 2013 .

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 27 de tipuri de produse analizate: 25.92 % au in continut un numar de 11 E-uri; 14.8 % au in continut un numar de 8 sau 10 E-uri; 11.1% au in continut un numar de 12 E-uri; 7.4 % au in continut un numar de 13 E-uri.

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 1 si 17 E-uri. Totodata, toate produsele tip guma de mestecat au ca distribuitor/producator Wrigley Romania.

Din cele 27 de tipuri de produse testate, doar 18.51 % au in continut zahar, restul de 81.5 % au in continut indulcitori. Toate cele 27 de produse testate au in continutul lor arome de diferite fructe.

 

 

 

Citeste si...
A agresat un cuib de țestoase marine şi riscă să stea după gratii pentru acest gest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.