Featured, Politic

Surpriză! Iată în ce condiții spune Firea că s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei

Se duc negocieri aprige în lupta pentru primăria Capitalei. Gabriela Firea susţine că ar putea să se retragă din cursă dacă apare un candidat de stânga mai bine plasat în sondaje și că i s-ar fi transmis, că ar putea ajunge prim-ministru.

Până una alta actualul edil şi-ar dori o alianţă care să îi mărească şansele în fața lui Nicușor Dan. Cert este doar că parlamentarii au adoptat legea care stabileşte data alegerilor în 27 septembrie. Asta dacă nu ne vom întoarce la starea de urgenţă.

Deşi susţine că este pe primul loc în toate sondajele, Gabriela Firea anunţă că este gata să renunţe dacă în faţa ei apare un candidat de stânga mai bine clasat.

Gabriela Firea, primarul general al capitalei: “Sunt alte forţe care transmit emisari că ar fi mai bine să vin la şefia PSD şi să candidez la parlament şi dacă PSD ajunge la guverb să fiu Prim-ministru. Nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu, nici viitoarei propuneri de Prim-ministru. Sunt candidatul PSD nu am niciun motiv să mă retrag, nici personal, nici politic. Sunt încercări de a mă destabiliza, mi se sugerază şă mi se spune direct”.

Gabriela Firea şi-ar dori o alianţă cu Victor Ponta şi a militat pentru această uniune şi în fața conducerii PSD. Nu a avut succes deoarece fostul premier ar fi pus condiţii pe care social-democraţii nu le-au acceptat.

PSD mai are o problemă şi la sectorul trei unde primarul în funcţie, Robert Negoita, a anunţat că pleacă din partid şi că ia în calcul să candideze la Capitală.

Gabriel Mutu, Primar Sector 6 PSD: “Gabriela Firea e pe primul loc în sondaje, aşa că nu cred că va face un gest sincuigaș pentru cariera politică”.

Negocierile pentru Bucureşti sunt în impas şi între PNL şi USR. Formaţiunile de dreapta îl susţin pe Nicusor Dan la primăria generală, dar ar putea merge cu candidaţi separaţi la sectoare.

Alegerile locale ar urma să aibă loc pe 27 septembrie, după cum au decis miercuri deputaţii. La sfârşitul lunii iulie, candidaţii ar trebui să înceapă strângerea de semnături, însă doar jumătate fatza de alegerile trecute. Campania electorală va rămâne de 30 de zile, timp în care adunările electorale ar putea fi interzise din cauza pandemiei. Pe de altă parte, candidaţii vor putea cheltui în campanie şi subvenţiile de la stat, nu doar banii strânşi din donaţii.

Florin Mitulețu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: “Vorbim de o campanie care ar trebui să se desfăşoare mai mult online aşa cum arată, va trebui desfăşurată cu mască, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică şi cu evenimentele care se desfășoară în condiția stării de alertă – 20 de persoane în încăpere, 50 afară. Dacă ne întoarcem la starea de urgenţă lucrurile vor trebui suspendate”.

Dacă vom rămâne în stare de alertă, atunci vom merge la vot în condiţii speciale.

Nu vom fi primiţi în secţia de votare decât dacă purtăm o mască de protecţie. Dacă nu venim cu ea de acasă, vom primi una la intrare şi tot aici ne vom dezinfecta mâinile. În interior, accesul ar putea fi limitat la maximum 2 persoane pentru a putea respecta condiţiile de distanţare fizică. Fluxul fiind astfel îngreunat, oamenii ar putea sta la cozi pentru a-şi exprima alegerea, însă vor aştepta afară, nu în interior”.

 

blank