Surpriză de proporţii pregătită de către Primăria Capitalei. Cel mai cunoscut antrenor român va primi titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului pentru „merite sportive”. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, distincţia îi va fi acordată lui Mircea Lucescu pentru meritele sportive, acesta având aproape 400 de meciuri la activ.
Actualul selecţioner al Turciei a jucat pentru Dinamo între 1964 şi 1977, perioadă în care a cucerit şase titluri. Lucescu a mai fost antrenor al naţionalei României şi la Corvinul Hunedoara, Dinamo, Brescia, Reggina, Rapid, Inter, Galatasaray, Beşiktaş şi Şahtior Doneţk.
În 2008, Mircea Lucescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Mondialul din 1970 şi pentru întreaga sa activitate. Antrenorul în vârstă de 72 de ani a câştigat Cupa UEFA în 2009, cu Şahtior Doneţk, pe care a antrenat-o între 2004 şi 2016. Pentru aceasta, a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler. Mircea Lucescu a cucerit titlul ca antrenor în România, cu Dinamo şi Rapid, Turcia, cu Galatasaray şi Beşiktaş, şi Ucraina, cu Şahtior (cu care a fost campion de opt ori), conform DigiSport.

Citeste si...  Șoc! După cinci ani de Las Fierbinți, au spus pas. Vezi cine a renunțat la celebra producție