Andreea_Marin-1

A fost numit preşedinte al TVR şi, de-acum înainte, va încerca să scape de datorii, dar şi să aducă producţii de calitate cu buget redus. Într-un interviu, Stelian Tănase se declară mulţumit de audienţele înregistrate de televiziunea publică, dar recunoaşte prestaţia slabă a unor comentatori sportivi.

În calitate de preşedinte al TVR, care sunt schimbările pe care vi le propuneţi?

Vreau să fac schimbările necesare în TVR, bineînţeles, aşa cum voi putea, împreună cu membrii Consiliului de Administraţie, care se pot opune, sau nu, în funcţie de interesele pe care le reprezintă fiecare. TVR îmi doresc să fie pe modelul BBC, să fim corecţi, imparţiali şi să reuşim să transmitem ceea ce îşi doreşte telespectatorul. Să avem ştiri bune, emisiuni de calitate. De când sunt aici, am reuşit un record: să avem cea mai ieftină grilă de până acum… Am renunţat la emisiunile scumpe, pentru a reduce costurile. Cea mai mare problemă a TVR e datoria de 150 de milioane de euro. Am reuşit să mai plătim din datoriile pe care eu le-am preluat.

Cum aţi reuşit să convingeţi parlamentarii să vă voteze?

Am încercat să-mi menţin neutralitatea faţă de clasa politică şi o să încerc să fac ce trebuie pentru TVR. Urmează o toamnă fierbinte şi toate partidele şi instituţiile statului trebuie să fie tratate corect şi echidistant la TVR. Asta nu înseamnă că nu trebuie să existe şi un aer critic faţă de un ministru sau vreo instituţie a statului atunci când este cazul.

Cum veţi reuşi să creşteţi audienţele TVR?

TVR este singura televiziune care a înregistrat creşteri importante de audienţă începând din luna mai, iar de când a început Campionatul Mondial, e lider de piaţă. Din cauza datoriilor pe care le avem la forurile internaţionale, am fost la un pas să nu mai putem transmite meciurile Cupei Mondiale. Am făcut eforturi, am plătit tranşe din datorie pentru a nu ne confrunta cu astfel de probleme. Am stat cu emoţii până în ultima zi, când TVR a transmis prima partidă de fotbal.

Sunt şanse ca Andreea Marin să revină la TVR? Se vehicula că aţi fost împotriva ei…

Orice producţie bună, cu un buget pe care să ni-l permitem, poate fi în grila TVR. Nu am contestat calităţile nimănui. Nu am nimic cu nimeni, cu atât mai puţin cu cineva din media care poate aduce audienţă.

„Nu avem bani să investim în programe, dar vă garantez o grilă bună şi din toamnă.” – Stelian Tănase

„Putem atrage şi fonduri europene pentru anumite producţii de televiziune.” – Stelian Tănase

Citeste si...
7 pozitii sexuale adorate de femei, pe care nu le-ai incercat inca!